Hírek

Azt hitted, Marcsika lányai majd ülnek ölbe tett kézzel? Ha-ha!

Ezekről ne maradj le!

Megvan a Kurucinfó hirdetésszervezője (Átlátszó)
Ismeretlen családi vállalkozásra bízta az MNV a milliárdos cégeit (VS)
Veszik ki a vagyont Marcsika lányai (Index via Blikk)

Ha van 3 perced:

A Unified Quality Kft. értékesíti a Kurucinfó felületeit
Az Átlátszónak sikerült az, ami a rendőrségnek nem: megtalálta, ki hirdet a Kurucinfo, szélsőséges jobboldali portálon. Az oknyomozó portál felhívta az oldalon hirdetőket, hogy milyen indíttatásból hirdetnek a nyíltan náci oldalon, illetve, hogy kaptak-e áfás számlát a kifizetés után. Még mindig nem tudni azonban, hogy kik írják, és kik finanszírozzák Magyarország legnagyobb és legaktívabb nemzeti radikális hírportálját. (Átlátszó)

Ismeretlen családi vállalkozásra bízta az MNV a milliárdos cégeit
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nagyon megbízik egy zsír új cégben, melynek két tulajdonosa van, és az MNV-n kívül alig kap megrendelést. A könyvvizsgáló cég bevétele 9 ezer forintról 37 millióra nőtt 2 év alatt. Van itt fideszes szál és ködös cégek is. (VS)

Veszik ki a vagyont Marcsika lányai
Lelkes kiárusításba kezdtek a karcagi brókerbotrányt okozó cég, a Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő vezetőjének lányai. A család tulajdonában lévő étterem milliókat érő berendezéseit kezdték el értékesíteni. Az ügyfelek szerint a húzással a károsultakat rövidítik meg, mivel így kevesebb marad a károk megtérítésére, rendőrséghez is fordultak az ügyben. A rendőrség szerint viszont minden tökéletesen rendben van. (Index via Blikk)

Ki mennyivel erősíteti Magyarországot (vagy kormányát)?
Az Átlátszó kikérte a „Magyarország erősödik!” című kormányzati sikerpropaganda részleteit, így kiderült, hogy ki és mennyivel erősítette a kormányt. Listavezető a TV2 64 millió forinttal, de Simicska Lajos érdekeltségei együtt összesen 87 milliót kaptak. Az RTL Klub természetesen most sem érdemelt meg egy vasat sem. (Átlátszó)

„NAV-korrupció miatt zárva”
Ez a felirat olvasható a túrkevei Hodosi Pékség bejáratánál. A tulajdonosok évek óta hiába várnak több tízmillió forintnyi, szerintük jogosulatlanul visszatartott áfakiutalásra, amit azért furcsállnak, mert közben ugye, olvassák a nagyüzemi áfacsalásokról szóló híreket. Embereiket szélnek eresztették, a család tönkrement, jelenleg a 83 éves nagymama nyugdíjából élnek. (NOL)

Ha van még két perced:

Alig van tétje a hétvégi népszavazásnak a Normafáról. A kerület vezetése  végül egy sokkal szolidabb, olcsóbb és környezetbarát beruházás mellett döntött. (HVG)

Eddig összesen 6 milliárd forint ment el a nemzeti konzultációra. Ebből másfél felcsúti stadion jönne ki. (Origo)

Nem Célpont, C-pont. A Hír TV korábbi, csak a baloldal leleplezésére specializálódótt Célpont című műsorának vezetői C-pont néven folytatják a Napi Gazdaság Online-on. (Index)

Aranyáron a korrupció ellen. Egymillió forintért rendelt szakmai tervet a korrupció megelőzésére az Igazságügyi Minisztérium. Van köztük, ami alig egyoldalas. (Bors)

Új adócsomaggal sújtanák a külföldre költözött, jelentős befolyásoló erejű médiaszolgáltatókat. Az RTL és a TV2 szívhatja a legnagyobbat. (Index)

Hatalmas tüntetések Macedóniában a lehallgatási botrány miatt, az ellenzék pedig továbbra is szivárogtatja a botrányos felvételeket. (Átlátszó Világtérkép)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás