Hírek

Beköltözött a Dallas Felcsútra? Hát, majdnem!

Ezekről ne maradj le!

A Paralimpiai Szövetség fizette ki az elnök végtörlesztését (Bors)
Járőrökkel a munkavállakókért! A Hankook praktikái (Átlátszó)
Exkluzív drónfelvétel a felcsúti ranch-ről (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

A Paralimpiai Szövetség fizette ki az elnök végtörlesztését
Botrány a Magyar Paralimpiai Szövetségnél, avagy Magyarországon tényleg bármi megtörténhet. Kiderült, hogy az elnök és a vezetés másik három tagja nem tudták volna maguktól kifizetni a devizahiteles végtörlesztést, ezért több millió forintot az általuk elnökölt szervezet fizetett be. Az elnök szerint ez nem szabálytalan. (Bors)

Közmunkára ítélteket dolgoztat a pécsi képviselő
A politikus új lakásában a munkások egyebek között festenek és kőműves munkákat végeznek. Az egyik munkás a rejtett kamerával forgató csatornának elismerte, hogy a 240 órás közmunkás büntetését dolgozza le a képviselőnél. A férfinak annál a közhasznú egyesületnél kellene dolgoznia, amelynek Fodor Ibolya az elnöke. (RTL Klub via HVG)

Járőrökkel a munkavállakókért!
Járőrszolgálattal figyeltetni a szakszervezet képviselőit? A bíróság szerint immár a tények is alátámasztják, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft. megpróbálja ellehetetleníteni a szakszervezet működését. A kormány stratégiai partnere persze mindent sorban tagadott. (Átlátszó)

Jön a vidátlanítás
A korrupciós vádak ellen védekező NAV-elnök Vida Ildikó távozását már eldöntötték, a kormánnyal immár a nyilvánosság előtt folyó alkudozásának az a tétje, hogy békében távozhat-e, előveszik-e később őt valamilyen intézkedése miatt a „vidátlanított” adóhivatal érájában. (HVG)

Beköltözött a Dallas Felcsútra?
Az Átlátszó exkluzív drónfelvételt készített a felcsúti ranchről, a Dallas stílusában. A levegőből is jól látszik, rövid idő alatt mekkora utat tett meg a gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. (Átlátszó)

Ugrana a bónusz?
Nagy botrány készül a reklám- és médiapiacon. A kormánylap, a Napi Gazdaság szerint újraszabályoznák a médiacégek és a reklámügynökségek viszonyát, megszüntetnék például a bónusznak nevezett jutalékot, ezzel pedig elég sok reklámos tyúkszemére lépne rá a kormány. (Napi Gazdaság via HVG)

Ha van még két perced:

Bár hírek szóltak arról, hogy vagyonosodási vizsgálatot indított az adóhatóság Szijjártó Péter külügyminiszter ellen, Szijjártó tagadja, hogy ilyesmiről szó lenne. (HVG)

Több mint 300 milliós áfacsalásra derített fényt a NAV: egy cégcsoport fiktív értékesítési sorozattal forgalmazott tejet és egyéb élelmiszereket. (444)

Most már kétszer annyi pénzből nem épülnek a nagy dérrel-dúrral  beharangozott tanuszodák. A putnoki például látványosan nem épül. (NOL)

Lázár kedves ajándéka Csányi Sándornak és Simicskának: a miniszter átvizsgáltatja az összes EU-s agrártámogatást, és nyilvánosságra hozza az adatokat. (Index)

Cáfolja a Pécsi Tudományegyetem, hogy hűtlen kezelés gyanújával nyomozna velük kapcsolatban a rendőrség. Egyszer elindult az eljárás, amit aztán leállították. (Origo)

Ekkora tolvaj még Kelet-Európában is ritka: egy moldáv üzletembernek sikerült eltüntetnie 1 milliárd dollárt, az ország GDP-jének egynyolcadát. (444)

Hány nemi aktusba kerül egy tál étel? Az ENSZ békefenntartói szexuális szolgáltatásokat követeltek gyerekektől ételért és vízért cserébe. Egy jelentés sztorija. (VS)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás