Hírek

Kérdezd a Belügyet, ha nem tudod, ki közszereplő!

Ezekről ne maradj le!

Így pénzel a Fidesz egy álcivil szervezetet (Átlátszó Oktatás)
Kérdezd a Belügyet, ha nem tudod, ki közszereplő! (Hír24)
Híd a mutyi világába (Index)

Ha van 3 perced:

Így pénzel a Fidesz egy álcivil szervezetet
Ami aztán „független civilként” védi a kormányt. Az Alapjogokért Központ saját bevallása szerint néhány fiatal jogász és joghallgató, afféle civil szervezet. A számláik szerint a Fidesz pártpénztárából fedezték a közel 50 milliós költségeiket. Felmerül-e a függetlenség kérdése? Bennünk igen. (Átlátszó Oktatás)

Kérdezd a Belügyet, ha nem tudod, ki közszereplő 
A rendőrségnél nem tudták, hogy Habony Árpád közszereplő-e vagy sem, és el lehet-e róla mondani, hogy Andy Vajnához hasonlóan kapott-e közlekedési bírságot. Így hát a Belügyminisztériumnak kellett definíciót találnia a közszereplőre, és szerintük Habony nem az. (Hír24444)

Híd a mutyi világába
Ahogy azt már korábban megírtuk, az Országos Roma Önkormányzat EU-s pénzekből finanszírozott projektje eddig csak botrányt és sok felesleges kiadást  hozott magával. Az ügy természetesen nem állt meg, már egyre magasabb szinteken indul vizsgálat az ügyben. (Index)

A NAV Habony Árpád után néz
Pontosabban a pénzügyei után. Az MSZP bejelentését a NAV „értékelhetőnek” ítélte, ezért utánanéznek Habony Árpádnak, aki a hivatalos álláspont szerint nem szerepel semmilyen kifizetési listán, és ha tanácsokat osztogat Orbán Viktornak, akkor azt kizárólag jókedvében teszi. Kedves gesztus. (Nol)

A legelőnyösebb nyer
A kormány felhatalmazta Varga Mihályt, hogy nyújtsa be 2016-os költségvetés javaslatát. Csökkenő személyi jövedelem adó várható, megszilárdult a reklámadó mértéke, listán vannak az autóhitelek. A közbeszerzéseknél ezentúl nem a legolcsóbb ajánlat lesz automatikusan a nyertes, hanem a „gazdaságilag és társadalmilag legelőnyösebb”. (VG)

Még „Balegyenes” is lehet az új balos lap neve
Beszállhat a médiaháborúba a Magyar Szocialista Párt is, akárcsak Habony Árpádék, ők is egy saját médiabirodalom kiépítésébe kezdenek. Ennek első lépése egy ingyenes újság, melynek deklarált célközönsége a kisebb településen élők, akikhez a reklám is alig jut el. (Index)

Itt vannak az eredmények
Nem hozott meglepő fordulatot az agrártámogatások összesítése ebben az évben sem. Csányi Sándor, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, Leisztinger Tamás voltak az év nyertesei, összesen körülbelül mintegy 85 milliárd forintot kaptak. (Index)

Ha van még két perced:

Mire költene egy 500 fős nógrádi falu, Nógrádmarcal, ha nem 20 millió forint értékű gyémántra? A gyémántnak és a pénznek sajnos nyoma veszett. (HVG)

Focinemzet vagyunk! Ha fociban nem, de stadionban mindenképpen. Ezúttal egy 16 ezer fős település építhet durván 400 millió forintból ötezer férőhelyes stadiont. (HVG)

A korábban tervezettel ellentétben mégsem csak egyszeri hozzájárulást kért a kormány a dohánycégektől az egészségügyi alaphoz. Minden évben adóznak majd. (HVG)

Egy februári tüntetésen több száz közérdekű adatigényléssel bombáztak meg macedón szabadúszók egy minisztériumot. Meg akarták érteni, hogyan lesz az új járulékfizetés. (Global Voices)

A francia bíróság döntése alapján fel lehet használni a Sarkozy és ügyvédje közt lefolytatott telefonbeszélgetések titkos felvételeit a tavaly megkezdett korrupciós vádak miatti vizsgálat során. (CNN)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás