Hírek

Ezt kellett volna elolvasnia a kormánynak, és nincs M4-botrány!

Ezekről ne maradj le!

Újabb híres magyar az Interpol-listán (444Mandiner)
Orbán terve nem csak Simicskát sújtja (NOL)
Magyarországra küldött gyerekekkel üzletelt egy német nevelőintézet (HVG)

Ha van 3 perced:

Újabb híres magyar az Interpol-listán
Egy volt romániai magyar parlamenti képviselő is felkerült az Interpol nemzetközi körözési listájára, ahol a Mol-vezér Hernádi Zsolt is ott virít. Markó Attila előzetes letartóztatását egy korrupciós ügy, hivatali visszaélés miatt rendelték el Romániában, de a politikus közben Magyarországra menekült. Nyilatkozott a Mandinernek arról, hogy odahaza nincs igazság. (444Mandiner)

Orbán terve nem csak Simicskát sújtja
Az a terv, hogy a kormány 20 százalékban maximalizálná a nagybirtokok arányát, nem kizárólag oligarchákat, hanem kistulajdonosokat is érint majd.  A kormányfő az Echo Tv-nek adott interjújában többek között azt mondta: a mezőgazdaság nyolcvan százalékának kisgazda alapokon kell állnia, a nagybirtokrendszer és a kisgazdavilág konfliktusáról van szó. Orbán Viktor erre a harcra vezeti vissza a Simicska Lajossal való konfliktusát. (NOL)

Megúszhatta volna a kormány az M4-es botrányt
Megúszhatta volna a kormány az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közti szakaszán folyó építkezés leállításával járó botrányt. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség két éve olyan jelentést készített a közbeszerzés pályázati felhívásáról, ami alapján már meghirdetése előtt az egész beruházásról le lehetett volna mondani. A döntés a kormányé volt. (NOL)

Magyarországra küldött gyerekekkel üzletelt egy német nevelőintézet
Úgy intézték, hogy túlzsúfolt legyen a gelsenkircheni nevelőintézet, a „létszám feletti“ fiatalokat pedig Magyarországra küldték a saját itteni cégükhöz, ezen kaszált a gyámügyi hivatal több vezetője, sőt a modellt más városban is alkalmazták. A botrányt a német közszolgálati tévé robbantotta. (HVG)

Ha van még két perced:

Megint veszik a letelepedési kötvényt: márciusban alig fogyott belőle, áprilisban viszont már 62 ember szeretett volna pénzért letelepedni. (Magyar Nemzet via Hír24)

Az etikai szabályzata tiltotta, mégis szén- és dohányipari vállalatokba fektet a 18,8 milliárd dollárt kitevő munkavállalói nyugdíjalapjának egy részét a Világbank. (Napi)

Csányi Sándor egy interjújában azon merengett, hogy jaj, lehet, hogy az EU-s pénzosztásnál majd lejteni fog a pálya egyfelé, és nem feléje, mint eddig. (VS)

A TEK kommandósai rohantak le egy adócsaló céget: a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy éven belül a második munkaerő-kölcsönző cégláncolatot számolták fel. (Napi)

A Gazpromot is megtámadta Brüsszel: a Magyarországot is érintő kifogás lényege, hogy a Gazprom nem engedi, hogy az általuk eladott földgázt a vevő továbbadja külföldre. (444)

A térség más civil szervezeteivel közösen felmérést készített a K-Monitor a parlamentek átláthatóságáról. Magyarország nem szerepelt rosszul, de van még hova fejlődni. (K-Monitor)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás