Hírek

És te mennyit fizetnél egy székért? És egy bankettszékért?

Ezekről ne maradj le!

Most akkor mennyi közpénz volt a Quaestorban? (Átlátszó)
Az ember, akinek bejött a közbeszerzés (Index)
És te mennyit fizetnél egy székért? (Nol)

Ha van három perced:

Most akkor mennyi közpénz volt a Quaestorban?
Eltűnt nyomozati anyagok, szóbeli jelentéstétel és egymás szavának ellentmondó vezető politikusok – ennyi látszik ma a Quaestor-botrányból. Az újságírók közérdekű adatigénylések segítségével próbálják összeszedni a mozaik darabkáit, de még mindig nem tudni, mennyi közpénz dőlt be a Quaestorral. (Átlátszó)

Mindenki a saját háza táján
A fóti alpolgármester emlékezete elromlott, nem emlékszik, mit írt alá, de félmilliárd forintról amúgy sem rendelkezhetett volna. A brókermutyi jelentését tárgyalják a helyi képviselőtestületben Fóton és Százhalombattán is. Csak emlékeztetőül: Százhalombatta milliárdos összeget bukott a brókerbotrányban. (ÁtlátszóÁtlátszó)

Az ember, akinek bejött a közbeszerzés
Annyiszor nyert Szijjártó Péter haverjának, Kuna Tibornak a cége közbeszerzésen, hogy már kezdett kicsit rosszul kinézni, ezért alapított saját maga ellen egy versenytársat. A volt kabinettitkár első kommunikációs cége hússzorosára növelte forgalmát a 2009-es indulás óta. (Index)

És te mennyit fizetnél egy székért?
És mondjuk, ha az bankettszék lenne? Az Országos Roma Önkormányzat egymillió forintért vásárolt bankettszéket, de Brüsszelbe is sikerült a lehető legdrágább repjegyet megvenniük, ezen felül pedig két év alatt ötmillióért taxiztak. Még a közlekedési bírságokat is ők állták. (Nol)

Kormányközeli chip hajtja a pénztárgépet
A kevés kivételt erősítve nem az Orbán Viktor közeli ismeretségéhez köthető céggel kötöttek távközlési szerződést az egyik legnagyobb pénztárgépgyártónál. Meg is lett az eredménye, nyomozás, engedély visszavonása. Ma már Orbán barátjával szerződnek. (Nol)

Szociális katasztrófától tart Kishantos
A helyiek már azon gondolkodnak, mi lesz a munkanélküliekkkel és már a trágyát sincs, aki elszállítsa. A Nemzeti Földalapkezelő szétveri a 230 éve egyben működő Mezőhegyesi Ménesbirtokot, amit még II. József alapított. (HVG)

Ha van még két perced:

#költségvetés2016, azaz legyen átláthatóbb és mindenki számára érthetőbb a magyar költségvetés, ezt szeretné elérni a Felelős Költségvetés Intézet. (Átlátszó)

Rosszul emlékezett a felsőoktatásért felelős államtitkár, szerinte már nyilvános volt az a törvénytervezet, amely valójában csak a múlt héten került nyilvánosságra. (Átlátszó Oktatás)

Régóta rebesgetik, most tényleg kivásárolná az MSZP-közeli Szabad Sajtó Alapítványt és a dolgozói részvényeket a Népszabadságból az osztrák tulajdonos. (Válasz)

Négy és félszeresére nőttek a Paksi Atomerőmű Zrt. médiaköltései a 2010-es kormányváltás utáni négy évben az azt megelőző négy évhez képest. (230 blog)

A Freedom House jelentése szerint 71. helyen áll Magyarország szólásszabadság tekintetében. Úgy látják, Orbán kormánya nyomást gyakorol a médiára. (HVG)

Havi 10 ezer eurót adott egy parkolási cég a csíkszeredai polgármesternek azért, hogy az önkormányzat nekik adja a város parkolóinak üzemeltetését. (Főtér)

Megosztás