Hírek

Minden szülész börtönbe megy, vagy csak hét?

Ezekről ne maradj le!

Magyar lehallgatási szakértelem Macedóniában (Átlátszó)
Megint verseny nélkül nyert Mészáros Lőrinc (Napi)
Minden szülész börtönbe megy? (HVG)

Ha van 3 perced:

Magyar lehallgatási szakértelem Macedóniában
A nagy magyar cégekben lehet bízni, hogy a magyarok jó hírét keltik a világban. A Mol korrupciós botrány érintettje Horvátországban, most meg itt van a Magyar Telekom macedóniai kalandja: a helyi ellenzék lehallgatott telefonbeszélgetések részleteit kezdte nyilvánosságra hozni. Az ügyben a Magyar Telekom macedón leányvállalata, a MakTel is érintett. (Átlátszó)

Mészáros Lőrinc rovatunkból
Verseny nélkül nyertek megint tízmilliárdos munkát Mészáros Lőrincék: egy egyszereplős közbeszerzésen gátjavítási munkát nyert el a felcsúti polgármester cége és a Békés Drén Kft. alkotta konzorcium, nettó 9,9 milliárd forintért. A vállalkozások mellesleg egy 34 milliárdos projektben is benne vannak. A Békés Drén tulaja pedig ugye az új Mészáros Lőrinc. (NapiÁtlátszó)

Már fizetést sem ad az oligarcha
Látványos bukással zárul a milliárdos, mellesleg jobbos oligarcha Töröcskei István kereskedőház-projektje is, nem függetlenül a részben állami tulajdonba vett Széchenyi Bank dicstelen végétől. A keleti nyitás okán gründolt Új Piacok Kereskedőház két munkavállalója már több mint egy éve hiába várja fizetését – a vezetők és a tulajdonosok egymást okolják. (Napi)

Minden szülész börtönbe megy?
Hálapénz elfogadása miatt az Állami Egészségügyi Központ tizenegy nőgyógyász szakorvosa és két szülésznője áll a bíróság előtt, akiket vesztegetéssel vádolnak, miután pénzt kértek kismamáktól 2007 áprilisa és 2008 júliusa között legalább húsz esetben. Ezzel az erővel persze minden magyar szülészorvost el lehetne ítélni. Egyébként döbbenetesen sok pénzt hagynak az orvosoknál a magyarok a jobb ellátás reményében. (HVGVS)

A brókerbotrány főkolomposai
Megtalálták Marcsi férjét, a körözött Kun-Mediátor vezetőjének hites társa azt mondja: nem tudott felesége dolgairól. Közben Tarsoly Csaba és két társa július végéig rács mögött maradhat, a brókerbotrány egyik főszereplője, a Quaestor vezetői hiába fellebeztek az előzetes letartóztatás ellen. (HVGIndex)

Ha van még két perced:

Vesztegetés lett végül a vád Kiss Szilárddal szemben, a kalandos sorsú agrárattasé pozíciója és viszonya befolyásos politikusokhoz továbbra sem tisztázott. (Index)

Miután felröppent a hír, hogy inog Vida Ildikó széke, az adóhivatal visszavágott: szerintük  minden hibát javítottak, amit a számvevőszék talált náluk. (Napi Gazdaság)

Az MTVA azt gondolta, teljesítve van a közérdekű adatigénylés azzal, hogy egy blogbejegyzésben közölte a bloggereinek a fizetését. Az Átlátszó nem adta fel. (Átlátszó)

Lemondott a korrupciós harcot hirdető dél-koreai miniszterelnök, mert a neve szerepelt egy olyan vállalkozó búcsúlevelében, aki korrupció gyanúja miatt lett öngyilkos. (444)

Metróüzletet vizsgál a román korrupcióellenes ügyészség: a gyanú szerint a közbeszerzési eljárást lebonyolító bizottság tagjai infókat szivárogtattak az egyik pályázónak. (VG)

Súlyos szabálytalanságokra hívta fel a figyelmet a New York Times a Clinton Alapítvánnyal kapcsolatban. Pont most, hogy Hillary Clinton beszáll az elnöki versenybe. (MNO)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás