Hírek

Egyre dagad felcsúti kisgömböc, de hova gurul?

Ezekről ne maradj le!

A felcsúti kisgömböc: Mészáros Lőrinc mindent visz (HVG)
A Külügy kétkulacsos Quaestor-ügyfél volt (444)
Öt hónap alatt megbukott Tarlós álma (NOL)

Ha van 3 perced:

Egyre dagad felcsúti kisgömböc
A miniszterelnök barátja, egykori gázszerelő Mészáros Lőrinc cége a Fidesz kormányra jutása óta, évről-évre duplázza a bevételét. A cég mostanra 10 milliárdos bevételből a Mészáros család már 2 milliárd osztalékot vesz ki. A HVG birtokába jutott dokumentumok szerint azonban nagyobb pályán játszik. (HVG)

Még több homály a brókerbotrány körül
Kiderült, hogy a Külügyminisztérium még aznap is vitte a külföldi befektetőket a Quaestorhoz, mikor már a saját pénzét menekítette onnan. Szijjártó Péter pedig beismerte, hogy egy hónappal, az egyik államtitkára négy nappal a Quaestor-botrány kirobbanása előtt találkozott Tarsoly Csabával. Az már csak hab a tortán, hogy jelenleg is 259 milliárd közpénzt fialtat brókereknél a kormányzat. (444444HVGHVG)

A brókerbotrány feketeövesei
Az egyik feketeöves: irodát intézett a Karcag megtakarításait lenullázó, kun-mediátoros Marcsikának a miniszter: önkormányzati ingatlanban működött a milliárdos kárt okozó Kft. És a másik: egy szentesi állami cég 75 milliót bukhatott a brókerbotránnyal, miután a frissen kinevezett vezérigazgató tavaly a cég teljes tartalékát a Hungária Értékpapír Zrt-nél fektette be. ((BlikkHVG)

Öt hónap alatt megbukott Tarlós álma
Rövid idő alatt bedőlt a Tarlós István főpolgármester által megálmodott és kierőszakolt Városigazgatóság Zrt. A novemberben felállított új mamutcég eddigi működésének felülvizsgálata után ugyanis arra jutott a városvezetés, hogy az a legjobb, ha szinte minden úgy marad, ahogy az előző ciklusban kialakult. De semmi vész, továbbra is előkészít-véleményez, az igazgatósági tagok még fizetésemelést is kapnak. (NOLIndex)

„Félre szakma, távozz néző!”
Lojalitásért jár az extra támogatás és az igazgatói szék a színházvilágban. Sorban omlanak össze (akár szó szerint is) a magyar színházak a kormány „kultúrpolitikája” miatt, mely érthetetlen módon oszt szét milliárdokat a csókosoknak, miközben a kis, független színházak egyik napról a másikra élnek. (NOL)

Ha van még két perced:

Nem csak a melegrandi.hu társkereső oldal buszos hirdetéseivel volt gond, ősszel a K-Monitor korrupcióellenes plakátjait utasította el a BKK reklámpartnere. (K-Monitor)

764 millióért adja el nekünk az állam a csodazongorákat, amit a mi pénzünkből fejlesztettek. A tíz hangszer magyar és külföldi közintézményekbe kerül majd. (444)

Állítják ugyan, hogy nincs takargatnivalójuk a diplomata-útlevelekkel kapcsolatban, de mégsem adják ki a Külügynél a listát. A törvények miatt, ami máskor nem akadály. (HVG)

Bossányi-díjat kapott Rádi Antónia, az Átlátszó újságírója, egy RTL-es és egy magyar narancsos munkatársával együtt.(Átlátszó)

Több mint tíz év börtönre ítéltek egy román bírót korrupció miatt. A vádlottaktól pénzt követelt a nekik kedvező ítéletek fejében. (Híradó)

Az ukrán elnök harcot hirdetett az ország oligarchái ellen: egy interjúban arról beszélt, hogy aki nyomást próbál meg gyakorolni az államra, az büntetésre számíthat. (444)

Több mint ezer kilométert menetelnek a korrupció elleni tiltakozásul Brazíliában. A menetet egy jobboldali csoport szervezte, amelyet már 3 millió ember támogat. (Blikk)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás