Hírek

Marcsi után itt a szuperhozamos ügyvéd

Ezekről ne maradj le!

Ne azoknak kelljen félniük, akik jelentik a korrupciót! (Átlátszó)
Mindenki teljesítette a prémiumfeladatát (Vastagbőr)
24 önkormányzat a brókerbotrányban (444)

Ha van 3 perced:

Ne azoknak kelljen félniük, akik jelentik a korrupciót!

Az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International közösen létrehozta a Bejelentővédelmi Együttműködést. A civil szervezetek jogi segítséget, médianyilvánosságot és pszichológiai támogatást nyújtanak ezentúl a korrupciós cselekményeket jelentőknek. (Átlátszó)

Mindenki teljesítette a prémiumfeladatát
A Vastagbőr kikérte a fővárostól a budapesti vállalatok vezetőinek 2014-es prémium kifizetéseit. A prémiumokat tartalmazó (egyébként határidőre és perek nélkül kiadott) dokumentum szerint összesen körülbelül mintegy 110 millió forintot osztott szét Tarlós István. (Vastagbőr)

24 önkormányzat a brókerbotrányban
Volt olyan önkormányzat, amelyik 3 milliárd forintot tolt be brókercégbe, összesen közel 11 milliárdot sikerült szerencsétlenül befektetniük. Lázár János szerint soronkívüli ellenőrzés lesz az érintett önkormányzatoknál. (444)

Marcsi után itt a szuperhozamos ügyvéd
Egy gödöllői ügyvéd egymilliárd forintot csalt ki gyanútlan ügyfeleitől. Módszerei közé tartozott az okirathamisítás, illetve a mezei munkadíj felszámolása azok után, hogy a kamara már felfüggesztette ügyvédi tevékenységét. Jelenleg házi őrizetben van. (444)

Tízfős kabinet
Alig nevezte ki Tarlós István az új főközterület-fenntartót, Horváth Bélát – a kilencvenes évekből visszatért kisgazdát, Torgyán József volt kabinetfőnökét –, ő máris gondoskodott egy tízfős saját kabinetről, magas fizetésekkel és szolgálati kocsikkal. (Index)

Deutsch Tamás, a terrorelhárító
Deutsch Tamás a Heti Válasznak adott nagyinterjújában kifejtette, hogy az újonnan ellenzékivé vált, meg nem nevezett médiacézár nem háborút indított Orbán Viktor ellen, hanem merényletsorozatot. A megfejtés: Simicska Lajos = terrorista. (444)

Sámándob, a mutyi hordozója
Nem elég, hogy a milánói világkiállításon Magyarországot egy rohadt nagy sámándob fogja szimbolizálni, még a kifizetések és a pályázatok körül is homály van. Ráadásul a projektből kilépett építészek és tervezők egy részének a munkáját az állam még mindig nem fizette ki. (Index)

Ha van még két perced:

Még nincs kész és még többe fog kerülni a margitszigeti futókör, a kivitelező levonták a konzekvenciákat az eddig elkészült szakasz alapján. (Index)

A szép emlékű Overdose versenyló tulajdonosát nagyértékű áfacsalással vádolják. Állítólag jólismert módszerekkel csalt áfát cukron. Előzetesben van. (HVG)

Igaz, hogy eltűnt a debreceni múzeumból két Csontváry-kép, de az igazgató szerint nem lopás történt, a képek csak úgy eltűntek. Rejtély. (444)

Online kaszinót sem üzemeltethet Magyarországon az, akinek nincs koncessziója. Szerencsére Andy Vajna érdekeltségébe került több is, és most már a neten is pöröghet. (HVG)

Vagyonkezelő a börtönbe. A pécsi püspökség vagyonkezelője, Wolf Gyula ellen 2010 óta folyik a pereskedés, harmadfokon most elutasították a fellebezését. (Index)

Végre lett összeg is a brazil korrupciós botrányban: 17 milliárd dolláros veszteséget okozott az állami olajcégnek a csalás és a túlárazás. (WSJ)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás