Hírek

Orbán fogorvosa is Brüsszel bűnlajstromán!

Ezekről ne maradj le!

Orbán fogorvosát is vizsgálja Brüsszel (Átlátszó)
A miniszterelnök veje a stadionbizniszben (444)
Nem stimmel Matolcsy vagyonnyilatkozata (Magyar Narancs)
Földmutyi tehenekkel (NOL)

Ha van 3 perced:

Bajban Orbán fogorvosa
Több olyan céget is vizsgál az Európai Bizottság, amely Orbán Viktor fogorvosához köthető. Ugyan a nyilvánosságra hozott dokumentumokból nem derül ki, hogy mi a probléma a vállalkozásokkal, de túlárazás, összeférhetetlenség és elszámolási problémák lehetnek a pakliban. Az EU ezek miatt függesztett fel a támogatások folyósítását. (Átlátszó)

Tiborczék a stadionbiszniszben
Orbán vejének cége mostantól nem csupán a kormánypárti városok világítását, hanem az építés alatt álló stadionok kijelzőit is kivitelezi. Van úgy, hogy ehhez közbeszerzést sem kell nyerni, mint a felcsúti, a debreceni és a Fradi-stadionnál. És van olyan, amikor nem látszik, hogy lett volna konkurenciája a pályázaton. (444)

Földmutyi tehenekkel
Újabb földmutyi derült ki, a rendőrség már vesztegetés gyanújával nyomoz. Egy új üzem építésére nyert pénzt egy tehenészeti telep, majd két hónappal később szinte minden földet elvettek tőlük, elég furcsa körülmények között. Most még a hígtrágyát sem tudják hová kiszórni. (NOL)

Nem stimmel Matolcsy vagyonnyilatkozata
Furcsa magyarázattal állt elő Matolcsy György arról, hogy miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában az a havi egymilla, amit az MNB alapítványától szakít. A jegybankelnök a pénzt eljótékonykodta, állítása szerint elkölthető jövedelme nem származik ebből. Az alelnök vagyonnyilatkozata még ennél is kacifántosabb. (Magyar Narancs)

Közpénz a gödörben
Üzleti titok a Széll Kálmán tér felújításának költségvetése. A közel 5 és fél milliárdot gyanúsan soknak tartja egy fővárosi ügyvéd, aki most feljelentést tett az ügyben, mert szerinte elég gáz, hogy nincsen tételes elszámolás a munkálatokkal kapcsolatban. Nagy kérdés, hogy mi kerül ezen 5 323 809 524 forintba? (NOL)

Ha van még két perced:

Impresszum nélkül jelent meg a Napi Gazdaság, állítólag azért, mert a lap több munkatársának versenytilalmi szerződése van Simicska médiabirodalmával. (Hír24)

Augusztustól jönnek az állami szupermédiaközpont milliárdjai: 25 milliárd forintos közbeszerzési keretmegállapodást ír ki a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. (HVGPortfolio)

Saját bevallása szerint a Fidelitas elnökét kellemetlenül érintette az ügy, hogy a testvére egyszerre öt trafikot nyert Szombathelyen, de már kiheverte. (168 óra via 444)

Adócsaló parfümkereskedők ellen indult eljárás. A bevételük mintegy hat milliárd forint lehet, de az elcsalt áfával másfél milliárd forintnyi kárt okoztak az államnak. (Napi)

900 millióért reklámozza a kormány, hogy pénzt kapunk az EU-tól. Jól járt a TV2, az Origo, de még Simicska is, az RTL és a balos média viszont nem kap egy vasat sem. (Átlátszó)

Százmillió forint készpénzt találtak az egyik Buda-Cash vezető lakásán a rendőrök. A pénz mellett egy füzet is volt, mely feltehetően a brókercég valós könyvelését tartalmazza. (Index)

Ismét hajlítgatta az igazságot Lázár János. Most éppen azt állította, hogy az EB hagyta jóvá a Paks2-re vonatkozó fűtőanyag szerződést. Közben pedig az Euratom volt az. (444)

Továbbra sem írták ki a helikopterbeszerzést, a Magyar Nemzet szerint azért, mert a brókerbotrányok megingatták a költségvetést. (Magyar Nemzet via HVG)

Trösztellenes eljárást indított az Európai Bizottság a Gazprom ellen, mivel úgy gondolják az orosz cég visszaélt piaci erőfölényével – Magyarországon is. (444)

A Fidesz.hu is úgy tudta, hogy Habony Árpád a miniszterelnök tanácsadója. Orbán a minap letagadta Habonyt, mondván „ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat”. (VS)

Több millió forintot költött a református egyház a 2015-ös 1%-os szja-kampány videójának legyártatására, a filmet azonban mégsem fogják bemutatni. Nem jól mutat a leves. (Index)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás