Hírek

Ilyen volt a nap, amikor Orbán feszkózott!

Ezekről ne maradj le!

Tokajban folytatódik az oligarchaháború (Átlátszó)
Szijjártóék kaserolták a Quaestor ingatlanos álmait (444)
Így trükköznek a boltosok az online pénztárgépek ellen (HVG)

Ha van 3 perced:

Szijjártóék kaserolták a Quaestor ingatlanos álmait
Semmilyen ésszerű magyarázat nincs arra, hogy miért toborzott a magyar állam külföldről befektetőket a becsődölt Quaestor irreális ingatlanprojektjéhez. Az államilag is promótált kamuberuházás esetében sejthetően a befektetők átverése, és nem a velük való üzletelés volt a cél. (444)

Tokajban folytatódik az oligarchaháború
A fidesz belharcai átterjednek a tokaji bortermő vidékekre is: az új borok királya Tombor András lesz. Az egyelőre tisztázatlan, hogy a háborús szereplők közül ki van és ki nincs benne a borhamisítási ügyben, de annyi bizonyos, hogy 11 millió dollár a tét a kanadai vállalkozó által indított perben. (Átlátszó)

A nap, amikor Orbán megtagadta Habonyt
Meglepő választ adott Orbán Viktort Habony Árpádról egy sajtótájékoztatón. Úgy beszélt az informális tanácsadójáról, mintha az nem is létezne: az országnak nincs vele szerződése,  és nem is lesz, szerinte nem kell ezzel a “feszkóval” foglalkozni, sőt a vele kapcsolatos kérdéseket a népszámlálási biztosnak érdemes feltenni. WTF? (HVGNépszava)

Matolcsy számol, számol, számol
Az MNB elnöke szerint mintegy 96 milliárd forintnyi érték hiányzik a Buda-Cashnnél, de  ez legfeljebb becslés. Az egyik fejes lakásán közben több mint százmillió forint értékű készpénzt találtak. Az is csak később derülhet ki, hogy a lefoglalt összeg fedezi-e az ügyfelek kártalanítását. A brókerbotrány karcagi ágán néhány milliárdos lehet a kár. (VSVSHVG,  444HVGIndex)

Így trükköznek a boltosok az online pénztárgépek ellen
Rafkós ügyeskedésre kényszerítik a boltosvilágot az eszement bürokratikus szabályok az online pénztárgépektől a vasárnapi boltbezárásig. Van olyan hely, ahol két pénztárgép van, máshol vasárnap is behívják dolgozni az alkalmazottakat, akik az ellenőrök felbukkanásakor árufeltöltővé, takarítóvá, vagy egyszerű vásárlóvá lényegülnek át. (HVG)

Sportból szorongatja a kormány a multikat
2010-ben ágazati különadót kaptak a nyakukba a kereskedelmi multik, aztán jöttek az abszurd és átláthatatlan nyitvatartási rendeletek, most pedig a gigabírságok vannak soron. A Gazdasági Versenyhivatal szorongatja milliárdokkal a nagy láncokat, amelyek a hatóság szerint papírzsepikartellbe tömörültek. (IndexHVG)

Ha van még két perced:

Simicska elhagyta az országot, lefotózták a reptéren, aztán a repülőn is, amint Svájc irányában turistaosztályon zötykölődött. (HVG)

Újabb 300 millió dobtak Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottnak a magyar kulturális értékek megőrzése végett. (Magyar Narancs)

Azeri miniszterrel tárgyalt Varga Mihály. A baltás gyilkos elengedése egyetlen kétes pozitívumot eredményezett:  2012-ben kereskedőház nyílt Bakuban. (HVG)

A NAV elismerte, hogy nincsenek bekötve a kaszinók pénznyerő automatái, de ez a hatóság szerint nem baj, elvégre csak milliárdos forgalmat bonyolítanak. (444)

Napokra vannak a kórházak az összeomlástól: a helyzetet pedig részben az idézi elő, hogy az állam késve fizet a kórházaknak. (Index)

Az EKB nehezményezi a Magyar Nemzeti Bank ingatlanszerzéseit, és azt is megállapították, hogy az MNB több programja nincs kapcsolatban a monetáris politikával. (HVG)

A takarítási szerződések és az irányított közbeszerzések kerültek sorra a Hagyó-perben, amelyben a volt főpolgármester-helyettest szervezett korrupcióval vádolják. (HVG)

Leállították a nyomozást a Dohány utcai zsinagóga beléptetőrendszere ügyében: az eljárás azzal zárult, hogy „semmiféle bűncselekmény nem történt”. (HVG)

Korrupciós vádak miatt lemondott a szlovák gazdasági miniszter: több százezer euró értékben adtak megbízást egy sógorkoma takarító cégének. (Blikk)

Vádat emeltek a román politika Hófehérkéje ellen. Az ügyészek szerint sorozatban kért kenőpénzt üzletemberektől. (NOL)

Letartóztattak egy tőzsdei kereskedőt, aki felelős lehet egy 1000 milliárd dolláros veszteségért, meg azért, hogy majdnem minden összeomlott. (444)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás