Hírek

Ennyit keresnek Rogánék a letelepedésin

Ezekről ne maradj le!
Ennyit keresnek Rogánék a letelepedésin (Index)
Felszívódott a szuperhozamos Marcsi (444)
Így loptuk meg az EU-t (HVG)

Ha van 3 perced:

Ennyit keresnek Rogánék a letelepedésin
Egy törvénymódosítás alapján még azt a kis plusz pénzt is offshore cégek zsebelhetik be, ami még éppen az államnak jutott volna a letelepedési kötvények eladásából. Idén a kötvények névértéke 300 ezer euróra emelkedik, jelentkezőnként akár 30 millió forintot is lehet majd kaszálni. (Index)

Felszívódott a szuperhozamos Marcsi
Óriási botrány tört ki Karcagon, a helyiek a szuper hozamokat ígérő utazási irodás Dobrai Sándorné Nagy Marcsihoz vitték a megtakarításaikat. Csakhogy Marcsi a hét elején felszívódott, és az eddigiek alapján a befizetett pénzeket már átvételkor a feketezónába tolta át. (444)

Rekordmagas fizetések antikorrupciós indokkal
Zuglóban a fideszes Papcsák-éra után Együtt-PM-es polgármestert választottak meg tavaly ősszel. Az új képviselőtestület átláthatósági rendeletet fogadott el alakuló ülésén, de ez még nem akadályozta meg őket abban, hogy a korrupcióellenesség nevében rekordmagas fizetéseket osztogassanak. (Átlátszó)

Így loptuk meg az EU-t
Az Európai Bizottság az Orbán-kormány idején kiírt pályázatoknál tapasztalt 23-szoros túlárazás, 220 millióért beszerezni kívánt mobilolló, milliós fizetések százezres munkáért és egyéb huncutságok miatt eléggé kiakadt. Blokkoltak is egy 700 milliárd forintos programot. (HVG444)

Háború a köztérért
Az ESMA nevű reklámvállalat átkerült Garancsi István érdekeltségébe. A közterületi reklámok híresen Simicska Lajos fennhatósága alá tartoztak, az effajta reklámozás befolyásolása a választások idején kifizetődő a pártoknak. Már a villanyoszlop-reklámokat is nézegetik. (ÁtlátszóNol)

Szijjártó ezt is jól elintézte
Tarsoly Csabának, a Quaestor vezetőjének is van diplomata útlevele, Kóka Jánosét már Szijjártó Péter minisztersége idején hosszabbították és a DK-s Eörsi Mátyásnak is jutott belőle. Mészáros Lőrincnek és Simicskának állítólag nincs, a többiek neve nemzetbiztonsági titok. (HVG via Figyelő)

Ha van még két perced:

Jolika és Mágnás Pista – így ismerték Cegléden a Hungária Értékpapír Zrt. tulajdonosait, akik most előzetes letartóztatásban vannak, a gyanú szerint sikkasztást követtek el. (FN)

A szegedi egyetem kamudoktorival rendelkező kancellárja szerint az intézmény működési szabályzata nem tartozik az egyetemistákra. (Átlátszó Oktatás)

Megszűnik a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola, nagyon úgy tűnik, hogy azért, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek kell az épület. (Nol)

Épül az új jobbos-kormányközeli napilap stábja: a Napi Gazdasághoz még korrektort és tördelőt is a Magyar Nemzettől vettek át. (HVG)

Bevetés a korrupció ellen: egy amerikai postás szállt le girokopterével a kongresszus pázsitjára, hogy a kampányfinanszírozás korruptságáról tájékoztassa a törvényhozókat. (Népszava)

New York a legkorruptabb állam az amerikaiak szerint, ebben a két nagy politikai erő szavazói egyet is értenek, a második hely viszont ízlés szerint Kaliforniáé vagy Texasé. (NPR)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás