Hírek

Ezért nem kellene gyorsítanod a román-magyar sztrádán!

Ezekről ne maradj le!
A semmibe vezetnek a magyar-román autópályák (Átlátszó)
Két kézzel szórt százmilliók, gyerekek a mészárszéken (Futballsznob)

Ha van 3 perced:

Kis k-európai abszurd autópályával
Na, vajon hova vezetnek az autópályák Magyarország és Románia között? Természetesen a semmibe. Legkevesebb 7 milliárd, más becslések szerint 16 milliárd forint uniós támogatást költött el a két szomszédos ország olyan utak megépítésére, amelyeken autó csak elvétve jár, mert Románia még nem csatlakozott a schengeni övezethez. A Duna Aszfalt viszont jól járt. (Átlátszó)

Két kézzel szórt százmilliók, gyerekek a mészárszéken
Érdekes poszt jelent meg a Futballsznob blogon a fociban felhasznált tao-pénzek körül megnyilvánuló eszetlen pazarlásról. A bejegyzés az MLSZ által elfogadott sportfejlesztési programok dokumentumait nézte át, és végigköveti az egyik csapat, a Fortress Felsőtárkány körüli eseményeket, a cikkben egészen szuper példák is vannak a pénzköltésre. (Futballsznob444)

Lebukott a debreceni könyvelőmaffia
Egy könyvvizsgálókból és adószakértőkből álló bűnbanda félmilliárd forintot csalt el a kkv-knak állami garanciával hiteleket nyújtó Széchenyi Kártya programmal, amíg le nem csapott rájuk a NAV. A bűnszervezet feje, egy 48 éves debreceni nő jelenleg is előzetes letartóztatásban van, hárman pedig szökésben. (Index)

Féktelen hazudozás Quaestor-ügyben
Különböző állami emberek képtelenek egységesen hazudni arról, hogy mikor és hogyan sikerült kivonni az állami pénzt a becsődölt brókercégtől. Most éppen a parlamenti vitában akadt egy-két érdekes példány. Lázár János válasza pedig annyi volt, hogy Gyurcsány.  (444444)

Modern magyar rabszolgaság
Irdatlan mennyiségű közmunkás dolgozik állami intézményeknél, ahol gyakori megoldás az, hogy kirúgnak embereket, aztán közmunkásként, töredékpénzért visszafoglalkoztatják őket. Most kiderült egy-két szám: több mint 4000 közfoglalkoztatott dolgozott például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál. (MFOR)

Ha van még két perced:

A Habony-kisbusz rejtélye. Újabb állami szerv magyarázkodik, és tagadja, hogy a flottájában lenne a Habony által használt államinak látszó kisbusz. (444)

Hálapénz kerülőutakon. A hivatalos kommunikáció harcot hirdet a hálapénz ellen, miközben az egészségügy átszervezési kísérlete ezzel ellentétes hatású. (HVG)

Alig nézik az emberek az évi 80 milliárd forintot kifolyató köztévé megújult hírcsatornáját, de az ott dolgozók élvezik, és egymást bíztatgatják. (HVG)

Nem wellnesseltek a BKK vezetői, hanem egy kétnapos tanácskozáson voltak, ahol egésznap egy projektről tárgyaltak. 17-en vettek részt a meetingen, összesen 370 ezer forintért. (HVG)

Eltérő módon és intenzitással ugyan, de Bicskén, Gránáson és Hahóton is kezd elegük lenni a helybélieknek az Orbán-papa cégei által okozott kellemetlenségekből. (Magyar Narancs)

Basescu beszólt a román korrupcióellenes ügyészségnek: a román államfő szerint visszaéléseket követnek el a gyakori előzetes letartóztatásba helyezésekkel. (444)

Bő hárommillió forintba került 2011-ben a vasárnapi boltzár lakossági megítélését vizsgáló jelentés, aminek a létét a kormány először tagadta, aztán nyilvánosságra hozta. (Origo)

Tizenöt év börtönt kapott korrupcióért egy polgármester Kínában, meg kicsit útban is volt a pártvezetésnek. (VG)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás