Hírek

A visszafoglalkoztatott rektor csodálatos esete

Ezekről ne maradj le!
Megszűnnek a kereskedőházak? (Átlátszó)
Csak Szijjártóéknak sikerült a pénzmentés (HVG)
Ordas kamuzás M4-ügyben (444)

Ha van 3 perced:

Csak Szijjártóéknak sikerült a pénzmentés
Ilyen, amikor a botrányok összeérnek, illetve minden mindennel összefügg: két Quaestor-cégben is felügyelőbizottsági tag volt az előzetesben ülő agrárattassé, a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára pedig korábban annál a brókercégnél dolgozott, amelyiknél a minisztériuma elvesztett 410 millió forintot. A Quaestor még az utolsó pillanatban is szórta a kötvényeket, Győr pedig elképesztő időpontban tolt oda egymilliárdot, a pénzkimentés pedig csak Szijjártóéknek sikerült. (444444HVG444444HVGHVGNapiKettős Mérce)

Megszűnnek a kereskedőházak?
Micsoda véletlen! Megszünteti négy kereskedőház-cégét a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., amely a magyar állam többségi és az MKIK kisebbségi tulajdonában van, és nemrégiben azzal vált hírhedtté, hogy bennégett a brókerbotrányban. Sikerült ugyan az utolsó pillanatban kimentenie a pénzét a becsődölt Quaestor-csoportból, de a éppen a keményen dolgozó kisbefektetők elől. (Átlátszó)

M4 – durva terelés
A kormány durván terel M4-ügyben. Azt állítják, az EU miatt állították le a Simicska-féle Közgép gondozásában kissé valóban drágán épülő M4-es autópálya építkezését, de ebből lényegében egy szó sem igaz.  Az EU cáfolja a kartellvádat, ráadásul Lázár János tavaly áprilisban még azt mondta, nem drága az M4-es. Közben azért Simicskának is csurran-cseppen megrendelés: az oligarcha cége szervezi a Miniszterelnökség rendezvényeit. (444444NOLIndex)

A nemzet egysége és Szili Katalin
A volt szoci nagyasszony betagozódott a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe – erre mondták régen, hogy társutas? A pénz nem boldogít, de használ, ha a nemzet egységéről van szó: havi egymillió forintért üldögél Szili Katalin a Miniszterelnökségen, és gyárt autonómiakoncepciókat a határon túli magyarság boldogulására. (Vastagbőr)

A visszafoglalkoztatott rektor csodálatos esete
Egyre több részlet derül ki Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektorának visszafoglalkoztatásáról, az ügyben már a rendőrség is nyomoz. A 15 milliós végkielégítése után rögtön újra munkába állt volt rektornak nem csak egymillió forintos egyetemi tanári fizetés jár, megalapították neki a rector emeritus címet is, ami újabb havi félmillió forintot jelenthet. (VS)

A magyar Fargo
Két és félmilliárd forintnyi áfát próbált visszaigényelni egy teljesen amatőr társaság Bács-Kiskun megyében, és persze azonnal lebuktak. Egyikük azóta öngyilkos lett, egy másik lakhelyelhagyási tilalom alatt és betegen él. Az eddig kisstílű csalásokba is belebukó emberek – minden bizonnyal – a „nagyoktól” lesték el a szisztémát, ám ezek a „nagyok” még csak látótérbe sem kerültek eddig. (HVG)

Ha van még két perced:

Nagy bajba került Almásfüzitő a Buda-Cash-botrány miatt. A településnek több mint 700 millió forintja ragadt benn a tönkrement brókercégnél. (Kemma)

Felújítják az L. Simon László államtitkár panziójához és borászatához vezető közutat. Ezzel maga az államtitkár büszkélkedett egy megyei lapban. (444)

A kaszinókirály cégeket vesz a nevére: Andy Vajna kormánybiztos olyan vállalkozásokban jelent meg tulajdonosként, amelyek valószínűleg eddig is az övéi voltak. (HVG)

Egy jó kis határon túli magyar leleplezés. Az Átlátszó Erdély cikke miatt lemondott jól fizető közrádiós állásáról az RMDSZ-elnök sajtósa. (Átlátszó Erdély)

Rendszereken átnyúlóan érthetetlen: majdnem félmilliárdért újra megcsinálják az egyszer már átadott Műjégpályát. (444)

Kanadában kezdhetett új életet a százmilliós tartozást maga után hagyó Ulpius könyvkiadó tulaja. (Blikk)

Börtönbe megy Románia leggazdagabb embere, akit abban találtak vétkesnek, hogy törvénytelenül finanszírozott egy elnökválasztási kampányt. (HVG)

Na ez az igazi oligarcha-háború. Egy Kijev-barát oligarcha miatt nem foglalták el Mariupolt a szakadárok. (Index)

Megvették az oroszok a Nemzeti Frontot. Kiszivárgott üzenetek arra utalnak, hogy Le Pen pártja a krími népszavazás elismeréséért kaphatta a 9 millió eurós hitelt. (Index)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás