Hírek

Ti nem ezeket az adócsalókat keresitek

Ezekről ne maradj le!
Ti nem ezeket az adócsalókat keresitek (Átlátszó)
A titokzatos berni magyar nagykövet (444)
Orbán szólt, a belügyben nem figyeltek (HVG)

Ha van három perced:

Ti nem ezeket az adócsalókat keresitek
Egy volt NAV-vezető szerint 40 milliárdos adósságot nem fizettettek meg egy nagyadózó cégnél, mert a NAV vezetéséből egyesek „leszóltak”, hogy a revizorok vizsgálatának „nullás megállapítással” kell végződnie. Hegedűs Deme Zsolt a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának volt igazgatója a kitiltási ügy egyik személyiségjogi perének tárgyalásán tálalt ki. (Átlátszó)

A titokzatos berni magyar nagykövet
Egy svájci lap azt írja, Nagy István berni magyar nagykövet jó kapcsolatot ápol Orbán Viktorral. Nagy a diplomáciai körökben nem túl ismert, azt lehet róla tudni, hogy korábban egy magánbankot vezetett Genfben. Egyes találgatások szerint köze lehet a miniszterelnök pénzügyeinek menedzseléséhez. (444)

Orbán szólt, a belügyben nem figyeltek
Megvan a lista, hogy milyen közpénzeket kell keresni a brókerbotrány után. A szomorú hír az, hogy a miniszterelnök közpénz-mentő figyelmeztetése két tárcához úgy tűnik, nem jutott el. Az agrártárcának 410 milliója veszhetett oda, a belügyminisztérium az önkormányzatok érintettsége miatt több mint 10 milliárd forint után fut. (Index, HVG)

Felcsút turistaparadicsommá válik
Orbán Viktor szülőfalujában valóra válhat a megvalósíthatósági tanulmányok szerzőinek álma, még tovább bővülhet ugyanis a turizmust kiszolgáló objektumok száma. A kisvasút terve után egy csónakázótó ötlete is napvilágra került. A csónakázótó egy 2001-ben az Orbán-kormány segítségével létrejött záporozótó továbbfejlesztése lenne. (Átlátszó)

A miskolci milliárd
Még semmi sincs készen, máris egymilliárddal többe kerül az a központ, amelyet a miskolci egyetemváros fűtőművének helyén alakítanak ki. Az erede tileg közel kétmilliárd forintra tervezett beruházást javarészt az Európai Unió finanszírozza. A beruházás persze csúszik. (Nol)

Lázár János odahat
A miniszterelnöki miniszter Hódmezővásárhelyen országggyűlési képviselőként közbenjár, ha szüksége van erre a kisembereknek. Idézzük: „én csak nyomatékot adok egy problémának, csak felteszem az i-re a pontot”. Lázár János a közigazgatásban dolgozókra is gondol, 25 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak húsvétra a szerencsések, aki kimaradt, az csokitojást ehet. (Index Videó, Index via Népszabadság)

Ha van még két perced:

Úgy tűnik, a Hungária Értékpapír nemcsak elkótyavetyélte, de le is nyúlta Százhalombatta pénzét. A városnak 1,6 milliárd forintja államkötvényben volt, a maradékkal a „sajátjukként rendelkeztek”. (Átlátszó)

Kezd kellemetlen lenni Nagykőrös polgármesterének a több mint 3 millió forintos jutalom, mostmár azt mondja, jótkény célra akarja fordítani az összeget, amit az önkormányzat szavazott meg neki. (Index)

Jogerősen elítélték a sarkadi polgármestert, mert a saját élettársának utalt segélyt. Az élettárs a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is jogosolatlanul kapta. (Nol)

Megkezdődött a hibajavítás a Várkert bazárnál. A Lánchíd utcában felbontották a díszburkolatot, árkot, gödröt ásnak. A gyepszőnyegnek is annyi. (VS)

Mínusszal indította állami működését a Budapest Bank, a februárban megvásárolt pénzitézetet többek közt az egyoldalú kamatmódosítások kezelése billentette veszteségesbe. (Index)

Norvég buli: Lázár Jánosra is hivatalos a civilek április 9-i eseményére. Akkor lesz egyéve, hogy a kormány vegzálni kezdte a Norvég Civil Támogatási Alapból dolgozó szervezeteket. (HVG)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás