Hírek

Orbán elfelejtett szólni a keményen dolgozó kisembereknek

Ezekről ne maradj le!
Orbán döntötte be a Quaestort? (444)
Ki kell adni Paks II. adásvételi szerződését (HVG)
Csendben leléptették a nyelvvizsgacsaló kormánytisztviselőt (VS)

Ha van 3 perced:

Orbán nem szólt a Quaestor-csődről?
A miniszterelnök beismerte, hogy személyesen utasította a külügyet, menekítse ki a Quaestor-birodalomban ragadt állami pénzt, mielőtt az egész bedől. A gond csak a dátumokkal van: Orbán szerint akkor már sejthető volt, hogy nagy a baj, de a döntést valójában már akkor meghozták, amikor még a nyilvánosság semmit sem tudott. Mellesleg a fél Fidesz megkaphatta a fülest. Az ügyben már van egy rejtélyes haláleset is. (Index, Cink, NOL, 444)

Tarsoly visszaül a cég élére
Tovább megy a kavarás a Quaestor körül. A cégbirodalom nagyhatalmú vezére bejelentette, tévedett, amikor a reorganizációs tanácsadójára hallgatott, és egy korábbi közmunkásnak, egyben börtönviselt férfinak adta át a vezetést, most visszaveszi azt, nem akar elmenekülni a felelősség elől. Kérdés, mikor mond igazat? (Index, Blikk)

Ki kell adni Paks II. adásvételi szerződését
Első fokon a nyilvánosság mellett foglalt állást a bíróság. A pert az Energiaklub és a TASZ kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellen, mert nem akarták nyilvánosságra hozni a Paks II. Zrt. felvásárlásáról szóló szerződést. Közben a bővítés ügyében Lázár sikeresen tárgyalt Brüsszelben, de gondok még lehetnek. (HVG, Eurológus, HVG)

Kinyiffanni látszik Matyi Dezső volt vezércége
Az Alexandra könykeresdői birodalom már régóta nehézségekkel küzd. Immár hivatalos is, hogy bedőlt a fő tulajdonos, Matyi Dezső volt vezércége, a Pécsi Direkt Kft. A vállalat elleni felszámolási eljárást közzétették a Cégközlönyben: a cég már évek óta csak rogyadozik, sorozatban indultak a végrehajtások ellene és tagja a legnagyobb adósok klubjának is. (HVG)

Csendben leléptették
Már nem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársa az a kormánytisztviselő, aki a nyelvvizsga-ügy vádirata szerint pénzért vett angol középfokú nyelvvizsgát. Több tárcánál is dolgozott, 2011-ben pedig ki is tüntették. Az ügyben egyébként csaknem ezer gyanúsítottal szemben fejezték be a nyomozást, 41 ember ellen emeltek vádat. (VS)


Ha van még két perced:

Nem bővült új nevekkel az Egyesült Államokból korrupció gyanúja miatt kitiltott magyar kormányhivatalnokok listája, az USA folytatja a közép-európai korrupció elleni kampányt. (NOL)

Kiderült, hogy nincs diplomataútlevele Habony Árpádnak, Vida Ildikónak, a századvéges Heim Péternek. Csak Giró-Szásznak van. Az adatokért az LMP perelt. (Index)

Leakciózta a köztévé a szórakoztató műsorait. Így például a Fábry-show egy adása 22 millió helyett, csak 17 millió. Kész olcsóság. Simicskának csak a lottósorsolás maradt. (HVG, 444)

Az agrárminiszter szerint a letartóztatott Kiss Szilárd jól végezte a munkáját, pedig az egykori agrárattaséról kiderült, az alvilágnak intézett közben Moszkvában vízumokat. (444)

A bíróság szerint is elcsalták a szekszárdi választást. Platós kocsival vitték szavazni az embereket, és kétezer forintot fizettek nekik.  (444)

Szereted a vasárnapi zárvatartást! Legalábbis az emberek nagy része igen – ezt állítja a KDNP egy olyan tanulmányra hivatkozva, amit nem akar megmutatni. (444)

Orbánék a Nemzet exfőszerkesztőjével építtetnék fel új lapjukat, amelynek célja lenne a Simicska-Orbán-háború miatt bizalmatlansággal kezelt Magyar Nemzet pótlása. (HVG)

Honosítási kérelmekkel üzletelt egy ügyintéző, akit pénzátvétel közben fogtak el a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban. (HVG)

Élő adásban tartóztatták le az ukrán kormány két tagját: a katasztrófavédelem vezetője, és a helyettese ellen korrupció a vád. (NOL)
Két órán keresztül válaszolt a volt román államfő  az ügyészek kérdéseire az ellene zajló bűnvádi eljárásban. Kihallgatása végén az államfő kijelentette, „nem fél a törvénytől”. (Kitekintő)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás