Hírek

Adófizetők piknike a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt

2012-ben egy átlagos magyar dolgozó a munkaadója által rá költött összeg csupán 50%-át (tavaly még 53%) vihette haza nettó fizetésként, így éves bérére vetítve július 2-án dolgozik először magának. Ez alkalomból idén is vidám, munka utáni pikniket szervez a Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat a Nemzetgazdasági Minisztérium előtti parkban. Szeretettel várnak  mindenkit, aki fel szeretné hívni a figyelmet a túlzott  adóelvonásra, vagy egyszerűen csak megünnepelné éves adóterhei letudását.

A szervezők szerint a névleges adóterhelés jóval magasabb, mint a valóban befizetett adó. A béradókat maradéktalanul befizetők nem élvezik az állam védelmét. A  fehér foglalkoztatás jutalma az alacsonyabb nettó fizetés ellenére is csak versenyhátrány. Az adót befizetők ügyfelei és munkavállalói az adót elkerülőkhöz vándorolnak. A befizetett adó így tovább csökken, amire az állam újabb adóemeléssel reagál. „Ez ördögi kör, melyből ha nem tör ki az ország, a gazdasági válság állandósulhat.” – áll a meghívóban.

szólj hozzá: Adótortával tiltakoznak

Az idén második alkalommal megrendezett csendes demonstráció szervezői igazságosabb közteherviselést szeretnének, amihez az állam részéről megfizethető mértékű adókra, a vállalkozások részéről pedig az alacsonyabb adók valós és egyenlő megfizetésére lenne szükség. A két fél között patthelyzet alakult ki, amit az ország érdekében mielőbb fel kellene oldani. Az Adófizetők Napjával egy évente megrendezett figyelemfelkeltő eseményt szeretnének meghonosítani, melynek dátuma az átlagos adóterhelés nagysága  szerint lesz előbb vagy később, érzékeltetve annak változását.

Aki csatlakozna a piknikhez, nincs egyéb dolga, mint barátaival és egy pokróccal, esetleg egy kis közösbe bedobott enni- vagy innivalóval kilátogatni a József Nádor térre július 2-án 17:30 és 19 óra között.

Facebook: II. Adófizetők Napja (event), Adófizetők Napja (community)

 

Megosztás