közbeszerzés

Újabb 6 milliárd forint megy országimázsra

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. múlt héten Balásy Gyula reklámcégeivel szerződött 10 milliárd forint elköltésére, most pedig újabb 6 milliárdot pályáztattak meg kommunikációs feladatokra. A tender nyertese egy évi másfél milliárd forint árbevételű cég, melynek többségi tulajdonosa egy tavaly novemberben alapított vállalkozás.

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

Az EU-s közbeszerzési értesítő pénteki kiadásában jelent meg, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt. (TMÜ) július 2-án újabb szerződést kötött Magyarország népszerűsítésével összefüggő feladatokra.

A keretszerződés értelmében évente 9 db külföldi és belföldi kampányhoz (tervezetten 6 külföldi, és 3 belföldi) kapcsolódóan többek között kampánystratégiák, kreatív koncepciók, reklámajándékok, tévé- és rádiószpotok, kommunikációs tréningek fognak megvalósulni.

Továbbá lesznek rendezvények is:

  • 1 db, tervezetten 3500 fős, legalább 2 napos komplex rendezvény, valamint évente legalább 2 db, tervezetten 500 fős rendezvény, illetve 2-5 db, tervezetten 100 fős belföldi rendezvény is
  • tanulmányutak tervezetten egyszerre 20 fő részére, főleg belföldön külföldi/belföldi újságíróknak
  • valamint sajtótájékoztatók, road-show-k, a külföldi országmárka-központok rendezvényei, tematikus koncertek, kulturális események, konferenciák és kiállítások

A keretszerződés értéke nettó 6 milliárd forint, a munkát a MEDIATOR GROUP Reklámügynökség Kft. nyerte.

A tenderfelhívás szerint a megbízás 1 évre szól, de az időtartama legfeljebb 2 alkalommal, alkalmanként legfeljebb újabb 1 évvel meghosszabbítható. Azt is megindokolta az NKOH és az TMÜ, hogy miért egyben adják ki ezt a többmilliárdos munkát: így egyszerűbb, mert a feladatok egymásra épülnek.

„A közbeszerzés tárgyát képező komplex kommunikációs ügynökségi feladatok egymásra épülnek, egy keretmegállapodás alapján történő beszerzésük a megrendelő érdekében történő szakszerű és szerződésszerű megvalósítást biztosítja. A komplex kommunikációs ügynökségi feladatok körébe eső egyes részfeladatok ellátására vonatkozó részajánlattétel biztosításával több keretmegállapodás jönne létre, keretmegállapodásonként adott esetben különböző nyertes ajánlattevő(kk)vel. Mindez az egymással szorosan összefüggő feladatok elvárt minőségben és hatékonyan történő teljesítését ellehetetlenítené, az egy konkrét feladatra irányuló, de több keretmegállapodás alapján történő egyedi szerződések megkötése műszakilag és gazdaságilag ésszerűtlen lenne, a megrendelő érdekeit veszélyeztetné. Ezért nem biztosított a részajánlattétel lehetősége.”

A nyílt közbeszerzést 2 pályázó közül elnyerő MEDIATOR GROUP Reklámügynökség Kft. egy 2005-ben alapított vállalkozás, melynek 2018-ban 1,4 milliárd forint, 2017-ben 1,7 milliárd, 2016-ban pedig szintén 1,4 milliárd forint volt a nettó árbevétele.

Vagyis a cégnek az elmúlt 3 évben összesen nem volt annyi bevétele, mint a mostani állami megbízás értéke.

A MEDIATOR GROUP-ban a 3 magánszemély mellett feltűnt egy új tulajdonos is tavaly novemberben: az akkor alapított Completus Service Zrt., amelynek tulajdonosa Dallos Ferenc, és jegyzett tőkéje 5 millió forint.

Az pedig a múlt héten derült ki, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek Balásy Gyulai cégei fogják intézni nettó 10 milliárd forintért azokat a kampányokat, amikhez ez a mostani 6 milliárdos megbízás kapcsolódik.

Balásy Gyula cégei tízmilliárd forintos állami keretszerződést kaptak Magyarország népszerűsítésére

Klór-dioxid ivóvíz fertőtlenítésre Újonnan létesült zöldfelületek kezelője Újonnan létesült zöldfelületek kezelője Szerződés az Off Road Communications Bt-vel Gőzmozdonyok áttelepítésének költségei Havassy Kálmán intézményvezetői megbízási díja Belügyminisztérium – támogatások Belügyminisztérium – szerződések Miniszterelnökség – támogatások Miniszterelnökség – szerződések Külügyminisztérium – támogatások

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Címlapfotó forrása: Tejhatalom Tumblr.

Megosztás