Egyéb

Korrupcióinfó: a legdrágább beszállítótól vett takarítószereket a Debreceni Egyetem

 

Zéró árbevételű beszállító legdrágább ajánlatát fogadták el a Debreceni Egyetem takarítószer-beszerzésén, az olcsóbb konkurenciát kizárták a versenyből. A részleteket Hadházy Ákos (LMP) a századik korrupcióinfóján mutatta be.

„A kórházakban alapvető fontosságú a takarítás, a higiénia. Így az ilyen stiklik életekbe kerülhetnek” – értékelte Hadházy Ákos a Debreceni „Putyinpincsi” Egyetem cégének megbízottja által intézett közbeszerzést. A nemrég zárult tenderen egyetemi klinika számára vásároltak tisztítószereket, takarítógépeket.

A beérkezett 22, 30 és 33 milliós ajánlat közül végül a legdrágább nyert, miután az olcsóbb versenyzőket kizárták. A győztes beszállító a debreceni Credo Trade Kft. 2014-2016-ban, az utolsó mérlegzárásig nem termelt egy fillér árbevételt sem.

Hadházy és szakértője, az ex-NAV-os Horváth András visszatekintett az első száz korrupcióinfóra is, hangsúlyozva, voltaképpen egyetlen ügyet mutattak be: a kontrollját vesztett kormány által szervezett bűncselekmény-sorozatot.

Trófeaként tartja számon a politikus, hogy 45 feljelentéséből 20-ban – Polt Péter ide vagy oda – megindult a nyomozás. Például a lenyúlt romatámogatások, az Öveges-program és a Simonka-alapítványok ügyében.

Hadházy privát toplistáját is a romapénzek vezetik, amit a koraszülött-támogatás elmutyizása, illetve a Kósa Lajos közeli ukrán migránsbiznisz követ.

Kapcsolódó cikkeink

Korrupcióinfó: értelmetlen és túlárazott a kelebiai szupervasút

Korrupcióinfó: a nyertesnél előre tudták az eredményt, elmutyizták a rászorulók segélyét is

Korrupcióinfó: Vajna Timea barátnőjének is jut az óvónőképzésre szánt uniós pénzből

Korrupcióinfó: ukrán migráns-nyugdíjasokért lobbizik Kósa Lajos

Korrupcióinfó: Hadházynak is pénzért ad közadatot az állam

Korrupcióinfó: megbénult a hulladékszállítás, jöhetnek az oligarchák, állítja Hadházy

Rádi Antónia

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Megosztás