Egyéb

Áder János hivatala négy felső-közép kategóriás autóra mintegy 36 millió forintot költ a Porschénál

 

A Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. szállíthat le négy Skoda Superbet a Köztársasági Elnöki Hivatal részére – derült ki az uniós közbeszerzési értesítő legújabb számából.

A múlt héten számolt be az Átlátszó a nagy rendőrségi autóbeszerzésről, amelynek keretében a testület 45 milliárd forintért kap új járműveket a testület különböző feladatok elvégzésére. A közbeszerzés több részből áll, azokat pedig nagyobb részt a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. és Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. nyerte.

Most a TED legfrissebb számában közölt eredményhirdetés szerint ismét a Porsche, pontosabban a Porsche Hungaria jár jól: négy felső-közép kategóriás autót szerez be a Köztársasági Elnöki Hivatal számára a szeptemberben már megkötött szerződés alapján.

A kft. egyedüli ajánlattevőként nyert, a tender összértéke 35,8 millió forint. Ezen belül is egy Skoda Superb L&K 2.0 TSI 4×4 DSG listaáron nettó 12 millió lett volna, de mint a hirdetményben szerepel, az értékelt ajánlati ár autónként mintegy 9 millió forint volt.

A gépkocsik forgalomba helyezése, átadása, mozgatása, a tartozékok fel- és beszerelése, takarítása, tankolása, szállítása, kikonzerválása és garanciális javítása alvállalkozók feladata lesz, ám – ahogy írták – az ő kilétük még nem ismert.

A Porsche az állami gépjármű-beszerzések egyik nagy kedvence.

Kapcsolódó cikkeink

45 milliárd forintért vesznek új járműveket a rendőrségnek uniós pénzből

Most 167 millió forint értékű tendert nyert a Porsche Hungaria egyedüli ajánlattevőként

Kisbuszt és Skodákat vett a Legfőbb Ügyészség 94 millióért

Mintegy 64 millió forintért vásárol új autókat a külügyminisztérium

Mintegy 64 millió forintért vásárol új autókat a külügyminisztérium

A Porsche újabb tenderen nyert, most a KEF autóinak javítását végezheti

A kéményseprők új autóit is a Porsche Hungáriától vásároltuk

Csikász Brigitta

Megosztás