Egyéb

Önkormányzati vezetőkhöz köthető alvállalkozó a dunakeszi iskolaépítésen

 

Önkormányzati vezetőkhöz köthető alvállalkozót is bevontak a 3 milliárd forintos dunakeszi iskolaépítésbe. A projekt kivitelezője a Tiborcz-közeli Paár Attila WHB-ja és a Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. konzorciuma.

Energiatakarékos lámpatesteket szállít az újonnan épülő dunakeszi Szent István Általános Iskolába, és annak 2500 négyzetméter alapterületű tornacsarnokába a Compass Lighting Kft. – ezzel a cég büszkélkedik saját honlapján.

A 3 milliárd forintos építési beruházás állami, a Nemzeti Sportközpontok írta ki a közbeszerzést, a győztes a Paár-Mészáros (WHB-Fejér-B.Á.L.) konzorcium lett.

A Compass Lighting magánszemélyeké, köztük a dunakeszi Turányi Balázsé. Pontosan ilyen nevű kolléga dolgozik a városi érdekeltségű közüzemi cégnél is vagyongazdálkodási vezetőként – legalábbis egy idén januári szerződés szerint még biztosan így volt.

A Compass Lighting 2011-ben jött létre, de honlapján magát húszéves múltúként jellemzi. Látszik valóban némi átfedés a felszámolás alatt álló Compass Világítástechnikai Kft.-vel, ami 1990-ben kezdett működni. Ennél a cégnél dolgozott életrajza szerint Dióssi Csaba, a város fideszes polgármestere, egészen addig, amíg 2007-ben alpolgármesterként át nem igazolt a városházára.

A működő testvércég Compass Lighting referenciái között szerepel egyébként a szintén Dunakeszi Magyarság Sporttelep is, amelynek felújítására Turányi munkahelye, a közüzemi nonprofit kft. írta ki a közbeszerzést.

Kapcsolódó cikkek

3 milliárd forintért épít iskolát Dunakeszin a West Bau és a Mészáros-cég

Nyomoznak Dunakeszi túlárazott erdeje ügyében

200 milliárdos keretmegbízást nyert a WHB és a ZÁÉV állami intézmények energetikai felújítására

40 milliárd forintos keretszerződés kormányközeli építőcégeknek műemlék rekonstrukcióra

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége egy év alatt megháromszorozta bevételeit

Rádi Antónia

Megosztás