Egyéb

Ismét úszó vb-t rendeznénk, csak a jogdíj 2 millió dollár

 

Kétmillió USD-be fáj a rövidpályás úszó vb rendezési jogdíja. Sebaj, a kormány elkülöníti, ha úgy alakul, hogy nálunk rendezik a viadalt – áll egy friss határozatban.

A kormány egyet ért, hogy a Magyar Úszó Szövetség (vagylagos alapon) megpályázza a 2022-es vagy a 2024-es FINA Rövidpályás Úszó Világbajnokság rendezési jogát és biztosítja a szükséges költségvetési forrást.

A csütörtökön kihirdetett kormányhatározat szerint, ha a nemzetközi szövetség a 22-es viadal magyarországi megrendezéséről dönt, akkor a nemzetgazdasági miniszter rendelkezik 2 millió dollár rendezési jogdíjnak megfelelő forint, valamint a „rendezési költség fedezetésül szolgáló forrás” – egyelőre nem meghatározott – összege elkülönítéséről a 2019-2022-es költségvetésekben.

Amennyiben a 24-es vb-t nyerénk el, a helyzet ugyanez, csak a 2021-2024-es büdzséket terheli az összeg.

Az idei vizes vb eddigi költsége, pontosabban csak a nyilvánosságra hozott szerződések összértéke nettóban számolva is meghaladta a százmilliárd forintot – számolta ki nemrégiben az Átlátszó, a szám szinte naponta növekszik.

A rövidpályás bajnokságok abban térnek el a „hagyományos” versenyektől, hogy nem 50, hanem 25 méteres medencében rendezik a versenyszámokat. Az első ilyen vb-t 1993-ban tartották.

Kapcsolódó cikkeink

Újabb 950 millió a vizes vb-re

137 buszt matricáznak fel a vizes vb-re

Újabb 620,5 millióval drágult a vizes vb

Az Echo TV a Nap TV egykori székházába, a vizes vb-t szervező cég a Margitszigetre költözik

Ma újabb 3,6 milliárddal drágult a vizes vb

90 milliárd forintba fog kerülni a 2017-es vizes-vb – kiszámoltuk a kormány helyett

Rádi Antónia

Megosztás