vizes vb

További 244 millió forint a Valtonnak a Dagály őrzésére

 

A Fidesz kedvenc biztonsági cége néhány hete már kapott egy 1 milliárd forintos megbízást a vizes vb helyszíneinek őrzésére, most ezt megtoldották még majdnem negyedmilliárddal.

Március közepén számoltunk be arról, hogy a Valton-Sec Kft. nyerte a vizes vb biztonsági szolgáltatásaira kiírt közbeszerzést. A hivatalos tájékoztatásban külön nevesítve szerepelt a „Dagály Úszóaréna és környéke” is, amelynek őrzésére most újabb megbízást kapott a Fidesz kedvenc védelmi cége.

Az EU-s közbeszerzési értesítő április 7-i száma szerint a Bp2017 Kft. március 31-én nettó 244,29 millió forint értékű szerződést kötött a Valtonnal.

A feladat „A DUNA ARÉNA teljes körű vagyonvédelmi és őrzés-védelmi feladatainak ellátása a „17. FINA világbajnokság” megrendezéséhez kapcsolódóan.”

A részletes leírásból kiderül, hogy a megbízás az épületek átadásától 2017. december 31-ig szól.

Az eljárás a vizes vb szinte valamennyi tenderéhez hasonlóan a „rendkívüli sürgősség” miatt hirdetmény nélküli tárgyalásos formában zajlott. A Valtonon kívül pályázott még a Target Group Facility Management Zrt. és az LFH Biztonsági Szolgálat Kft. is.

Kapcsolódó cikkeink

Még 1,1 milliárd a vizes vb-re

Még 1 milliárd a vizes vb ugrótornyára

Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cégének

Erdélyi Katalin

Megosztás