mit adtak nekünk a rómaiak?

Beindult a mémgyár: letarolta az internetet az erdő nélküli lombkoronasétány

Ötletes képeken és videókban jelent meg az általunk felfedett nyírmártonfalvai lombkoronasétány. Az uniós forrásból épült tákolmány körül az építkezés közben vágták tarrá az erőt. Összegyűjtöttük a mémkultúrában hódító tartalmakat – egy olvasónktól kapott képpel kiegészítve.

Erdő nélkül épült lombkoronasétány Nyírmártonfalván nettó 60 millió forint uniós forrásból. Ugyanis a falu polgármestere, Filemon Mihály kitermelte a teljes erdőt az építkezés közben. Látogatásunk során kiderült, hogy maga az építmény is egy tákolmány: ugyanis a fa nem volt lekezelve, a lépcsőfokok nincsenek rendesen alátámasztva és a lépcső falécein már repedések jelentek meg.

Az ügy kapcsán felháborodását mindenki úgy kezeli, ahogy tudja. Vannak, akik humorral. Összegyűjtöttük az elhíresült lombkoronasétányról készült legötletesebb mémeket.

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben | atlatszo.hu

Ahhoz, hogy megtaláljuk az uniós pénzek felesleges elköltésének eme újabb remekművét, Debrecentől körülbelül még 30 kilométert autózunk keletre. Nyírmártonfalván, egy kétezer fős település külterületén valósult meg a lombkorona sétány, szántóföldek, elhagyott tanyák, felhagyott állattelepek szomszédságában. Ott tartózkodásunk során csak egy kutyával találkozunk, aki az útról nézte a messziről jött érdeklődőket.

1. Jurassic Park és a NER

Nem gondolnád, hogy működik, de mégis. Egy Youtube felhasználó összevágta a nyírmártonfalvai látványosságról készült Átlátszós felvételeket a Jurassic Park című filmből azzal a jelenettel, amikor a tudósok először találkoznak egy valódi dinoszaurusszal.

 

(Forrás: NERulógia Youtube felhasználó)

2. Szlovák lombkoronasétány vs. magyar

Az elhíresült kép azt szándékozik bemutatni, hogy a 60 millió forintból megvalósult magyar építménnyel szemben milyen lombkoronasétányban lehet gyönyörködni nem messze tőlünk, szlovák szomszédunknál. Döntse el mindenki maga, hogy melyiken sétálna szívesebben.

(Forrás: Squatting Slavs In Tracksuits Facebook oldal)

3. „Lapra szerelhető IKEA-s lombkoronasétány”

De nem csak Szlovákiában tudnak lombkoronasétányt építeni. A több mint 80 ezer kedveléssel rendelkező videó humorosan szemlélteti, hogy Nyírmártonfalvával szemben máshol mit értenek lombkoronasétány alatt.

@pietraserenaa lapra szerelhető ikeas lombkorona sétány #fidesz#ner#foryou#nekedbelegyen #CapCut ♬ eredeti hang – Petra Molnár

(Forrás: Molnár Petra TikTok felhasználó)

4. Lombkoronasétány-dal

Ha nem lenne nyírmártonfalvai lombkoronasétány, akkor a Lombkoronasétány-dal sem születhetett volna meg. Ha nincs időd olvasni, hallgasd meg a nagyjából egy perc hosszúságú csárdást, ami a zenei elemek mellett videófelvétel segítségével ismerteti az esetet.

 

(Forrás: József Pál Youtube felhasználó)

5. Vécét is ugyanilyen jól tudunk építeni

Nyírmártonfalva után bebizonyítottuk: nem csak lombkoronasétányt, de vécét is tudunk legalább ugyanolyan jól építeni. 60 millió forintból építünk lombkoronasétányt lomb nélkül, 400 millióból pedig vécét elválasztó nélkül. A meglehetősen szabados mellékhelyiség a Barcson átadott turisztikai központban található. A furcsaság oka, hogy a beruházás még nincs teljesen kész. Novák Katalin köztársasági elnök azonban csak aznap ért rá, így felavatták az épülőfélben levő központot. A polgármester szerint a teljes beruházás 400 millió forintba került.

(Forrás: Gond-olkodó Facebook oldal)

6. A magyar reformok működnek!

A következő lombkoronasétány síkság helyett akár a sivatagba is épülhetne. Legalábbis ezt hangoztatja egy Twitter oldalnak az a bejegyzése, ami magyar kormányzati közleményre hajaz. „Itt hamarosan lomkoronasétány épül” – olvasható a bejegyzésen.

(Forrás: Ez Máj Métely Twitter oldal)

7. Nemzeti konzultáció

Megkonzultáltuk: ha Magyarországra jössz, építünk neked egy lombkoronasétányt!

(Forrás: Andras Facebook oldal)

8. Egyszer a templomból, másszor a lombkoronáról

Az idő változik, és vele változunk mi is. Tavaly decemberben a Telex az adventi mise után próbálta kérdezni Orbán Viktor miniszterelnököt, aki visszautasította a válaszadást, és ennyit mondott: „Ember, most jövök ki a templomból”. A miniszterelnök úrnak már a lombkoronasétányon sem lehet nyugta.

(Forrás: Gond-olkodó Facebook oldal)

9. Megépült az első budapesti lombkoronasétány

Pesti Lombkoronasétány néven avatott fel egy fa állványzatot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Népszínház utcában, ami egy építkezés miatt áll a helyszínen. Döme Zsuzsanna, az MKKP társelnöke az akcióról azt írta: „Felavattuk az első pesti lombkoronaösvényt a Népszínház utcában. A tarvágás itt már rég megvolt, a vasfák pedig örökzöldek”. Kommentben pedig beszámolt a fogadtatásról: „Az üzlettulajdonos úr először kiszaladt, hogy mit szögelek, de aztán nagyot nevetett és helyeselte a projektet, hiszen ahogy mondta, itt korábban mocsár volt, régóta lenne igény a sétányra. A homlokzatfelújításra meg pláne. Most, hogy lombkoronaösvény lett, valószínűleg könnyebben pályáznak majd…”.

(Forrás: Döme Zsuzsanna Suzi – MKKP Facebook oldala)

10. Rákoskeresztúrra is gondoltak

A pesti felavatáson felbuzdulva Rákoskeresztúron is megépült a helyi lombkoronasétány a panelrengeteg közé. Ha már fát nem lehet nézni, legalább legyen valami látnivaló.

(Forrás: MKKP Rákosmente Facebook oldala)

11. Mit adtak nekünk a lómaiak?

Ponciusz Pilátusz mémgyára szerint a lómaiak már 2000 éve feltalálták a lombkoronasétányt.

+1 Nyírmártonfalva címere

Az olvasónktól kapott kép Nyírmártonfalva címerét mutatja a lombkoronasétány építése előtt és után – a kivágásról tanúskodó tuskókkal díszítve.

 

(Forrás: Olvasónk)

Pete Luca

Címlapkép: Nyírmártonfalva címere a lombkoronasétány építése előtt és után (Olvasónk képe)

Megosztás