közbeszerzés

Óránként nettó 26 ezer forintért festik ki a Készenléti Rendőrség épületeit

A Készenléti Rendőrség üzemeltetésében lévő budapesti, dunakeszi és remeteszőlősi ingatlanjainak felújítási munkálataira 5 céget kértek fel, de végül csak egy tett ajánlatot. A nyertes Viawatt Kft. nettó 26 200 Ft/óra díjért vállalta a festést-mázolást, míg a melegburkolást 26 900 forintos áron óránként. A munkálatokhoz szükséges minden anyagot a Készenléti Rendőrség biztosít. 

Festési, mázolási és melegburkolási feladatokra írt ki közbeszerzési eljárást a Készenléti Rendőrség (KR) március elején. A kiírás két részből állt, a közbeszerzés meghívásos volt, az ajánlattételre felkért öt cégből egy tett árajánlatot. A nyertes kivitelező feladata egyrészt a KR üzemeltetésében lévő budapesti, dunakeszi és remeteszőlősi ingatlanjain található épületek belső festési, mázolási munkáinak elvégzése lesz.

Az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentumok szerint a festési-mázolási munkákhoz szükséges minden anyagot és segédanyagot Ajánlatkérő biztosítja, beleértve a glettet, a  festéket, a csiszolópapírt, a maszkoló szalagot, a takarófóliát, a hullámpapírt, valamint a sitt elszállításához szükséges konténert és a konténer szállítását is. Az elektromos szerelvények, lámpatestek le- és felszerelése, valamint az egyéb fali szerelvények (függönykarnis, tartó konzolok, polcok, tükrök, szükség esetén radiátorok, stb.) le- és felszerelése szintén az Ajánlatkérő feladata. Emellett a KR végzi a bútorok rakodását, összetolását, de a vizet és az áramot is a rendőrség biztosítja.

A kép kattintással nagyítható. Forrás: ekr.gov.hu

„A keretszerződés összegéből lehívott megrendelés alkalmával minimálisan elvégzendő festési munka 300 m², vagy minimálisan elvégzendő mázolási munka 50 m². Lehet egyszerre festési és mázolási munka is, ekkor minimum 300m² festés és a festéssel érintett területen belüli mázolási munkák, aminek nincs minimum korlátja” – olvasható a dokumentumban.

A feladatot a VIAWATT Építőipari Kft. óránként nettó 26 200 forintos áron vállalta.

Szintén ők nyerték a melegburkolási munkákat ugyanezekben az intézményekben.
A leírás szerint az egyszerre elvégzendő burkolási munka minimálisan 100 m², amely megrendelés útján kerül lehívásra a keretszerződés (70 millió forintos) összegéből.

Ebben az esetben is az Ajánlatkérő biztosítja az elvégzendő munkához a szükséges anyagokat: a melegburkolatok készítéséhez szükséges anyagokat (PVC, laminált padló, ragasztók szegélyek, aljzatkiegyenlítő anyagok), valamint a sitt elszállításhoz szükséges konténert és a konténer szállítását is. A KR végzi a helyiségekből a berendezések, bútorok elszállítását és visszarakodását, valamint biztosítja az áramot és a vizet is.

A kép kattintással nagyítható. Forrás: ekr.gov.hu

Ugyanakkor a KR felhívta a figyelmet, hogy az ajánlat során úgy kell megadni az egységárakat, hogy a műszaki leírásban szereplő bármely feladat szerződésszerű teljesítéshez szükséges valamennyi járulékos költségeket is tartalmazza (munkadíj, kiszállási díj, munka elvégzése utáni durva takarítást, törmelék és hulladék konténerbe történő berakását).

A melegburkolási munkákat nettó 26 900 forint/óra végezheti a VIAWATT Kft.

A cég ajánlatában vállalta, hogy hátrányos helyzetű munkavállalót is foglalkoztat a megbízás során.

A VIAWATT Építőipari Kft. kevésbé ismert szereplő a piacon. A cég a közbeszerzési adatbázis szerint utoljára 2011-ben nyert két nagyobb megbízást, akkor a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től. Az 1990-ben alapított budapesti Kft. tulajdonosa Leel-Őssy Lóránt, a cég éves bevétele az elmúlt öt évben 8,6 és 230 millió forint között mozgott.

Katus Eszter

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Nyitókép: Rendőrök a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Fõosztály III. XXI. Határvadász Bevetési Osztály állományának elhelyezéséül szolgáló új épület átadásán Miskolcon 2019. május 16-án (forrás: MTI/Vajda János)

Megosztás