Cikkek

Leáll és átalakul az Átlátszó

Az atlatszo.hu nem frissül a május 1-én kezdődő négy napos hétvégén. A leállás hivatalos magyarázata az, hogy az eddigi, kellemesen szamizdatos, a tartalomról a figyelmet el még véletlenül sem terelő oldaldizájn megújul, és az Átlátszó munkatársai a Munka Ünnepe ellenére a hosszú hétvégét is újradizájnolással töltik. Miközben pedig a háttérben szakemberek hegesztik a motort, igen kockázatos lenne a munkaterület közepén posztokat írni.

A mi olvasóink azonban nem érik be mindenféle hivatalos magyarázatokkal, így nyilván kíváncsiak arra is, hogy mi az oldal elsötétülésének valódi oka. Azt azért nem hisszük, hogy annyi találgatást okoznánk, mint a tv2 vagy a Sanoma eladása, de azt gondoltuk, hogy azért megkönnyítjük az olvasók dolgát a valódi okok listájával, amelyről á la carte kiválasztható a legszimpatikusabb.

1. Az Átlátszó a Washington-Brüsszel-Oslo tengely ügynökszervezete, ezért a TEK rabosította munkatársainkat, jelenleg Kövér László és Lázár János jó zsaru – rossz zsaru felállásban felváltva hallgat ki minket a felcsúti Pancho Aréna alagsorában.

2. Az Átlátszónak annyira jól sikerült az 1%-os kampánya, hogy a munkatársaink már a Kajmán-szigeteken szürcsölik a koktélokat hálózatos cukoráfa-csalók válogatott társaságában, akikkel egyébként közös cégük, a transparent.ky Ltd. bejegyzését ünneplik.

3. Az Átlátszóról  kiderült, hogy szerzőgárdája a világot titokban irányító Illuminátus Háttérhatalom által a magyarságra szabadított gyíkemberekből áll, akiket ezen a hosszú hétvégén programoznak újra, hogy újult erővel terelhessék el a figyelmet az Igazságról.

4. Széles Gábor megvásárolta az Átlátszót, Bayer Zsolt főszerkesztő megérkezéséig a tartalomszolgáltatásunk szünetel. Eddigi főszerkesztőnkről, Bodoky Tamásról kiderült, hogy ő maga a perpetuum mobile, így a továbbiakban Széles Gábor energiacellával foglalkozó laboratóriumába kerül, állatkísérletek céljából. A szerkesztőség többi tagja visszatér az Egyesült Államokba, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség által szervezett, „Hogyan terjesszük ki az új világrendet és szennyezzük az eget?” elnevezésű továbbképzésen vegyen részt.

5. Az atlatszo.hu befejezi működését, mivel úgy látjuk, hogy az okafogyottá vált, hiszen az elmúlt években sikeres állami intézkedések szorították vissza elhanyagolható szintre a korrupciót, a közhatalom pedig ma már teljesen átláthatóan és ellenőrizhetően működik. A szerkesztőség cáfol minden olyan híresztelést, amelyek szerint ez Bodoky Tamás főszerkesztő antikorrupciós kormánymegbízottá történő közelgő kinevezésével vagy az általa a 2006-os rendőri jogsértésekről írt riportkönyvnek a Nemzeti Könyvtár sorozatba való bekerülésével bármilyen összefüggésben állna.

 

Kiderítjük mi rejlik a kormánypropaganda mögött from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás