Hírek

Kálomista: Mi rendeztük az Alkotmány aláírását

Tegnap nem tudtuk elérni, ma viszont már reagált Kálomista Gábor arra a kérdésünkre, mi került 6,5 millió forintba egy egyperces tévéműsorban, amit az MTVA számára készített.

Schmitt Pál aláírása 6,5 millió forintot hozott Kálomistának?

Ennyit fizetett az MTVA Kálomista cégének egy egyperces műsorért, feltehetően mert leforgatta, hogyan írta alá Schmitt köztársasági elnökként az új Alaptörvényt 2011-ben. A szerződést utólag írták. Tovább a teljes cikkre.

Kálomista azt mondta, nem egy, hanem két műsorért kapott ennyi pénzt. Az egyik az egy perces „Déli Harangszó”, ami minden hétköznap fut a közszolgálati csatornákon. A másik pedig a Schmitt Pál aláírását bemutató körülbelül 42 másodperces anyag.

A költségekről Kálomista azt mondta: ha sokalljuk a 6,5 millió forintot, akkor először nézzük meg a harangozást, aztán számoljuk össze a helyszíneket, hogy ez hány helyszín, hány vágás, és így tovább. “Ezt egy 16-18 fős stáb csinálta” – közölte a producer, hozzátéve, hogy az Alkotmány aláírását nemcsak hogy közvetítették, hanem ők is rendezték meg.

“Ami a Sándor palotában történt, azt mi rendeztük. Én hívtam az operatőröket, a kameramannokat, a sminkest, mindenkit (…) Schmitt Pál bejött, körülnézett, leült, a zászló előtt megállt, tehát ennek azért volt némi körítése is, nemcsak berohant és aláírt” – festette le, hogy mennyi mindent kellett megtervezni, megrendezni.

Felvetésünkre, hogy a harangszót és az aláírási ceremóniát miért nem az MTVA forgatta le, azt mondta: “azt gondolom, hogy mi egy akkora filmgyártó cég vagyunk, és olyan minőséget tudunk produkálni, hogy az MTVA úgy gondolta, hgy ez egy olyan esemény, amit érdemes egy ilyen fokon megörökíteni.”

Oroszi Babett

 

Megosztás