Hírek

Kandós diplomája sincs a zöldhatóság áldoktorának

Valótlant állít a kormany.hu oldalon közzétett hivatalos önéletrajz Tolnai Jánosné dr Szatmári Katalin egyetemi végzettségéről: Jávor Benedek országgyűlési képviselőt az állítólagos diplomát kiadó intézmény, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő Óbudai Egyetem úgy tájékoztatta, hogy Villamosmérnök és Informatika Kar nem létezett sem náluk, sem a jogelőd intézménynél, ott nem lehetett villamosmérnök informatikus szakon végezni, és a jelzett személy nem szerzett oklevelet náluk.

Áldoktor vezeti az országos zöldhatóságot

Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF), avagy az országos zöldhatóság főigazgatója, az ország első számú környezetügyi közigazgatási szervezetének vezetője. Az egykori SZDSZ-es politikust tavaly még a szakminiszter is kitüntette „közigazgatási tevékenysége elismeréseként”, miközben az általa vezetett hatóság kritikán aluli működése parlamenti interpellációk tucatját inspirálta, a főigazgatónak pedig még a doktori címe sem valódi, azt egy állovagrend kamuegyetemén szerezte. Tovább a teljes cikkre.

Az atlatszo.hu korábban többször megkereste a főigazgatót, hogy a végzettségével kapcsolatos kérdéseket tisztázuk, ám ő elfoglaltságára hivatkozva nem adott interjút nekünk. Főnöke, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az üggyel kacsolatos kérdésünkre Tolnainé szakmai rátermettségéről, felkészültségéről és a pozíciójához előírt végzettség meglétéről tájékoztatott bennünket. Tolnainé egy a Magyar Nemzetnek korábban adott interjúban arról beszélt, hogy a doktori címet pusztán egy okmányirodai baki következtében “kénytelen” viselni.

Egyetemi diplomája sincs a zöldhatóság vezetőjének?

Az atlatszo.hu kiderítette, hogy Tolnainé környezetmérnöki végzettsége egy továbbképzést takar, és hogy az őt doktorrá avató „egyetem” amerikai székhelyén a Manowar metálzenekar kiadója működik. A rendőri vezetőket is maga mögött tudható álegyetemet működtető lovagrend Magyarországon egy olyan testőrszövetséggel áll szimbiózisban, amely a Belügyminisztérium évtizedes partnere. Tovább a teljes cikkre.

Tolnainé egyéb végzettségeivel kapcsolatban is kétségek merültek fel: Jávor Benedek arról írt, hogy bár a hivatalos önéletrajz korábban nyelvvizsga megszerzését is feltüntette, a Jávor által a miniszterhez intézett kérdést követően az lekerült az interneten közzétett dokumentumról. Az atlatszo.hu korábban azt is megírta, hogy Tolnai Jánosné 2009-ben a természetvédelmi (élővilágvédelmi és tájvédelmi) szakértői engedélyt is megszerezte, amit egyébként ökológus, biológus vagy környezetmérnök végzettségű szakemberek is csak további feltételek teljesítése esetén kaphatnak meg. Az engedélyek kiadását a ma már általa irányított zöldhatóság végzi.

 

Megosztás