Hírek

Ügyvédje szerint agyvérzést kapott Borbély a börtönben

Információink szerint agyvérzést kapott Borbély József az IMEI-ben, ahol közel egy hónapja él egy rágalmazási per vádlottjaként teljes izolációban. Kapcsolattartója továbbra sincs, és az államkincstár, illetve a büntetés-végrehajtás bürokráciáján keresztül legkorábban a jövő héten jut el hozzá a neki közel egy hónapja telefonálásra, illetve a minimálisnál kicsit több komfortra (fogkrém, egyebek) elküldött pénz. Így a külvilággal továbbra sincs kapcsolata. Az előzetes letartóztatás elleni fellebbezés ügyében – fogva tartásának célja az előzetes letartóztatást elrendelő határozat indoklása szerint az elmeorvosi vizsgálat lebonyolításának biztosítása – talán a jövő héten dönt a másodfokú bíróság: addigra épp kitelik a vizsgálatra törvény szerint biztosított harminc nap.

A külvilággal az ügyvédjével való személyes találkozás jelenti az egyetlen kapcsolatot: dr. Lippai László a tegnapi beszélőn tapasztalta védencén az agyvérzés jellegzetes tüneteit, és védence megerősítette az ügyvéd sejtését. Borbély több olyan krónikus betegségben is szenved, amelyeknek lehetséges szövődménye az agyvérzés. Letartóztatását követően nem jutott hozzá az addig szedett gyógyszereihez, viszont 15 kilót fogyott.

Még egyszer: egy magánvádas rágalmazási per vádlottja idézésre megjelenik az igazságügyi orvosszakértő irodájában, ám a szakértő nincs ott. Fél óra hiábavaló várakozás után távozik, minek következményeképp az eljáró bíró a következő tárgyalási napon elrendeli az előzetes letartóztatását és elmeorvosi megfigyelését. A vádlottat megfosztják nemcsak a fellebbezés, de a külvilággal való kapcsolattartás minden lehetőségétől is, krónikus betegségére szedett gyógyszereit a letartóztatása napjától nem kapja. Pénze nem lévén, azzal kell beérnie, ami a BV standard szerint jut egy fogvatartottnak. 30 nap alatt 15 kilót fogy, és végül agyvérzést kap.

Akár kormányzó, akár pojáca: kultúrnemzet emberrel így nem bánik.

Becker András

Előzmények: Kommandósok vitték el az „apostoli kormányzót”

 

Megosztás