Adatigényléses perek

atlatszo.hu vs MTVA: Elsőfokon megnyertük a székházpert, ki kell adni a szerződést

A Fővárosi Törvényszék tegnap ítéletet hirdetett az Átlátszó és az MTVA közötti perben. A harmadik tárgyaláson hozott ítélet alapján az MTVA törvényellenesen tagadta meg a Magyar Televízió Kunigunda úti székházára vonatkozó opciós szerződés kiadását.  Hiába hivatkozott az MTVA arra, hogy a székház-szerződés minősített adatot tartalmaz, ténylegesen minősítésre nem került sor – sem korábban, sem a folyamatban lévő per idején kezdeményezett eljárásban.

Hiába hivatkozott az MTVA arra, hogy a székház-szerződés döntés-előkészítéssel összefüggő adat, a bíróság egyetértett azon álláspontunkkal, hogy az aláírt szerződés már maga egy döntés, ami magától értetődően szolgál további döntések alapjául.

Hiába hivatkozott az MTVA arra, hogy a székház-szerződés üzleti titkot képez, a bíróság úgy ítélte meg, hogy kizárólag a szerződésben szereplő biztonsági intézkedések (pl. biztonsági szolgálat elhelyezése), illetve az üzemeltetési know-how kitakarására van mód.

Az ítélet nem jogerős, az alperes annak kézhezvételétől számított 15 napon belül fellebbezhet. Bízunk benne, hogy ehelyett megküldi nekünk a szerződés másolatát.

Előzmények:

Az MTVA betiltaná a peranyag közlését és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult

Ha tud titkot tartani, bárki belenézhet – perlünk a székházszerződésért

(Fotó: innen)

 

Megosztás