médiaszereplés

Luxusautó, luxusjacht és ami mögötte van – a Flaszter vendége volt Katus Eszter

Az Átlátszó újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol György Zsomborral, a lap főszerkesztőjével és Dévényi István újságíróval beszélte át a hét legfontosabb közéleti eseményeit.

A Magyar Hang polgári hetilap évekkel ezelőtt indította el saját közéleti vitaműsorát a Youtube-on, ahol a lap munkatársai mindig egy-egy meghívott újságíróval beszélik át az adott hét legfontosabb közéleti témáit. Az Átlátszó szerzői gyakori vendégei a műsornak, ezúttal Katus Eszter ülhetett be György Zsombor főszerkesztő és Dévényi István újságíró mellé.

A műsorban téma volt, hogy Mészáros Lőrinc és családja idén is luxusjachttal ment nyaralni, most épp Monacóban fotózták le őket. Természetesen a leggazdagabb magyarnak futhatja minderre, alapvetően nem is ezzel van a gond. Hanem azzal, ahogy az irányított tenderekkel sorra nyerik a közpénzes megbízásokat a kormányközeli cégek, miközben a kapcsolatokkal nem rendelkező kkv-k háttérbe szorulnak, hiszen esélyük sincs indulni a tendereken.

Emellett problémát jelent az is, hogy a kormány tagjai oligarchákkal együtt repülnek, a hajóikat használják, de az egyértelműen korrupcióra utaló jelek ellenére sem vizsgálják ki ezeket az eseteket.

A műsor itt vagy a Magyar Hang Youtube csatornáján nézhető meg

A Flaszter 305. adásában szóba került az is, hogy Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója egy hatvanmilliós, benzines X5-öst használ, amit a BMW Group Magyarország biztosított az Operának.

A klímaváltozás, a hőség és a Fidesz nem létező zöld politikája is előkerült a beszélgetés során, valamint a Fertő tavi és a zuglói beruházások, illetve Gyurcsány Ferenc sajtóval kapcsolatos nézetei is. A műsor itt megnézhető.

Megosztás