médiaszereplés

Orbán Viktor testvérének üzleteiről beszélt a Klubrádióban Katus Eszter

Orbán Áron csak tavaly vette át a Multi Shoot Zrt. vezetését, de annak bevételei már akkor megnőttek. Nem csoda: kiderült ugyanis, hogy több állami cég és néhány kormányközeli vállalkozás is megbízást adott a zrt.-nek. A részletekről Katus Eszter beszélt a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök családja körül mindig történik valami. Hol a lánya vesz szőlőt Tokajban, hol az unokaöccse nyit kavicsbányát Vámosszabadiban, hol pedig a testvére, Orbán Áron körül bukkanak fel állami és kormányközeli cégek mint üzleti partnerek.

A Mészáros Lőrinc féle ZÁÉV, Szíjj László Duna Aszfaltja, de az állami Mátrai Erőmű és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság is partnerként szerepel annak a lőtérnek a honlapján, amely Orbán Viktor miniszterelnök testvérének, Orbán Áronnak a területén épül. A lőteret működtető cég vezetője szintén Orbán Áron.

A lőfegyverekkel, taktikai- és munkaruházattal foglalkozó Multi Shoot Zrt. ugyan nem válaszolt a megkeresésünkre, de néhány érintett cég igen. Így derült ki, hogy valóban üzleti kapcsolatban állnak a miniszterelnök testvéréhez köthető vállalkozással. Egészen pontosan munkavédelmi termékeket, biztonsági munkaruházatot,  védőeszközöket és védőruhákat vásároltak a cégtől.

Bár vélhetően nem ez az évszázad üzlete, a közpénzek becsatornázása a miniszterelnök rokonságához a klasszikus nepotizmus esete. Főleg, ha az Orbán Áron által vezetett Magyar Harcászati Akadémia valóban kap állami megbízást katonák és rendőrök képézésére. Többek között erről beszélt a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának szeptember 27-i adásában cikkünk szerzője, Katus Eszter.

 

Kollégánk Hadházy Ákos független parlamenti képviselővel megpróbált időpontot foglalni egy élménylövészetre, azonban egy automata üzeneten kívül más választ nem kaptak. Ellátogattak ezért Szécsénkére, hogy megnézzék, valóban elkészült-e a lőtér. A helyszínen kiderült, hogy a munkálatok még folyamatban vannak, de ott dolgozókkal nem találkoztak.

Cikkünk megjelenése után azonban a Multi Shoot Zrt. lőterének honlapja átkapcsolt „karbantartási módra”: információk helyett azóta csillagos égbolt és szép havas hegycsúcsok fogadják a látogatókat.

Megosztás