médiaszereplés

Ársapka, fideszesek, krumpli és KRÉTA – a Flaszterben járt Katus Eszter

Az Átlátszó újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol a hetilap újságíróival, Dévényi Istvánnal és Albert Enikővel beszélgetett arról, hogy miért nehéz definiálni, hogy ki számít újságírónak, miért lesz és marad valaki fideszes, segít-e az infláció elleni küzdelemben az újabb ársapka, hová tűnt a magyar krumpli, és ki áll a hackerek által feltört KRÉTA mögött. 

A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Katus Esztert a Flaszter című műsorukba.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, hogyan játszottak át egy ingatlant egy fideszes alapítványhoz a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül, hol érhetők tetten Orbán és Erdogan haverjai a honvédség 30 évre titkosított török beszerzései mögött, milyen – exbelügyesekkel és orosz kapcsolatokkal bíró – magánalapítvány képezne privát titkosszolgákat Magyarországon, illetve mennyit költött a „titokban épült” iváncsai akkumulátorgyárra a kormány, és ezzel ki járt jól.

Emellett azt is bemutatjuk, hogy a magyar fizetések annyira rosszak az EU-ban, hogy még az olcsó rezsi is drágának számít, valamint, hogy a diákok eredményeit mennyire befolyásolja az oktatásra szánt kevés pénz.

A Flaszter 212. adásában ezekről a témákról beszélgetett a Magyar Hang újságíróival, Dévényi Istvánnal és Albert Enikővel kollégánk, Katus Eszter.

 

A műsorban téma volt továbbá, mi tartja össze a Fidesz szavazóit, miért nem lehet egyértelműen kimondani valakiről, hogy újságíró-e, mi lehet az újabb ársapka következménye, mennyi tartaléka van a magyaroknak, és hogy miként érinti a KRÉTA rendszer feltörése Palkovics Lászlót.

 

Megosztás