médiaszereplés

A Magyar Hang Flaszter című műsorának vendége volt kollégánk, Katus Eszter

Katus Eszter, az Átlátszó szerkesztő-újságírója meghívást kapott a Magyar Hang hetilap Flaszter című műsorába. Kollégánk Dévényi Istvánnal és György Zsomborral, a Magyar Hang munkatársaival többek között arról beszélgetett, milyen hatásai lehetnek az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos új törvényjavaslatnak, ki és miért szavazna most a Fideszre vagy épp az ellenzékre, és hogy „belefér-e” az, ha Rákay Philip 47 millió forintos terepjáróval közlekedik.

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

Nemcsak az olvasók, de gyakran maguk a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, valamint a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják.

Ezen próbál változtatni a polgári Magyar Hang hetilap, amikor úgy döntött, nyomtatott példányaiban helyet ad más médium anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett, és havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikálja az általunk feltárt ügyeket.

Együttműködés: mostantól a nyomtatott Magyar Hang mellékleteként is megjelenik az Átlátszó

Nemcsak az olvasók, de gyakran a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, és a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják. Ezen próbálunk most változtatni. A Magyar Hang ezentúl havonta egyszer kiad egy mellékletet, amely a legjobban sikerült Átlátszó-cikkek válogatását tartalmazza. Az első szám már kapható az újságárusoknál.

A Magyar Hang legfrisebb száma arról számolt be, kik és miért akarnak négyezer hordó radioaktív hulladékot átutaztatni az országon, hol tart és mivel jár a MotoGP pálya építése, amely során 500 hektár termőföldet sajátítanak ki, mire figyelmeztet egy új tanulmány a paksi földrengésbiztonságról, hány haláleset történt kaposvári félig vagy teljesen illegális idősotthonokban a pandémia alatt, hogyan válaszolt megkérdőjelezhető stílusban egy érdi politikus munkatársunknak, és mit lehet tudni arról a 47 millió forintos luxusterepjáróról, amellyel Rákay Philip politikai kommunikátor, ménesgazda és főállású patrióta közlekedik.

Többek között utóbbiról beszélgetett a Magyar Hang heti rendszerességgel jelentkező Flaszter című műsorában Katus Eszter, az Átlátszó szerkesztő-újságírója Dévényi Istvánnal és György Zsomborral, a Magyar Hang munkatársaival.

De szó volt még arról is, milyen hatásai lehetnek az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos új törvényjavaslatnak, ki és miért szavazna most a Fideszre vagy épp az ellenzékre, és hogy a magyar média helyzete hogyan romlott tovább a veszélyhelyzet alatt.

A teljes műsor itt megnézhető:

Flaszter 135. – Ki szavaz a Fideszre?

A Flaszter május 13-i adása. Dévényi István ezúttal Katus Eszterrel, az Átlátszó újságírójával és György Zsomborral, a Magyar Hang főszerkesztőjével beszélge…

 

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

Megosztás