cikkünk nyomán

Az RTL Klub is bemutatta a komlói illegális hulladéklerakót, a kormányhivatal vizsgálatot ígér

A RTL Klub stábja is ellátogatott ahhoz a komlói illegális hulladéklerakóhoz, amelyről az Átlátszó derítette ki, hogy valójában az önkormányzaté.

Kedden számoltunk be arról, hogy egyetlen hulladékgazdálkodási létesítménynek sem felel meg, és a város hulladékrendeletében sem szerepel az az önkormányzati terület, ahová a város évek óta hordja a közterületekről összegyűjtött zöldhulladék és egyéb szemét egy részét.

Az önkormányzat működtet illegális hulladéklerakót Komlón, lezárattuk a területet

Egyetlen hulladékgazdálkodási létesítménynek sem felel meg, és a város hulladékrendeletében sem szerepel az az önkormányzati terület, ahová a város évek óta hordja a közterületekről összegyűjtött zöldhulladék és egyéb szemét egy részét. Az Átlátszó kitartó érdeklődése után sorompóval zárták le a zöldhulladék mellett építési törmelékkel és háztartási lomokkal is elszennyezett területet.

Arról, hogy önkormányzat munkagépei hogyan szállítják oda a hulladékot és hogyan földelik el, videófelvételt is készítettünk, így az önkormányzat kénytelen volt elismerni, hogy szabálytalanul kezelik a zöldhulladékot az adott területen.

Az Átlátszó kitartó érdeklődése után végül két sorompót is felszereltek.

Cikkünk nyomán a helyszínt az RTL Klub is bejárta, és beszéltek az önkormányzati cég vezetőjével is.

Az RTL-Klub riportja

Nekik Bogyay László, a Városgondokság vezetője azt mondta, május végéig felszámolják a lerakót, míg a Kormányhivatal ígéretet tett, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően kivizsgálják az ügyet.

Adj 1 százalékot az Átlátszónak! Adószám: 18516641-1-42
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri vagy rendszeres adománnyal, vagy az szja 1 százalékod felajánlásával!

Megosztás