szja1%

Ne parázz! A főnököd tudta nélkül is adhatsz 1%-ot az Átlátszónak

Sokan azt gondolják, “jobb nem támogatni az Átlátszót, mert megtudják a feletteseim, és akkor jaj nekem”. Az 1% támogatásról azonban nem kell tudjon sem a vállalati könyvelő, sem a főnök, de még a melletted ülő kollégád sem. Ha nem saját magad készíted el az adóbevallásod, de nem akarod más orrára kötni, hogy kinek adod az 1%-ot, akkor a varázsszó: postára adható 1% nyilatkozat.  Töltsd le, töltsd ki és add postára a megfelelő címre.

 

Ha már leadtad az adóbevallásod, de elfelejtetted mellérakni a nyilatkozatot, vagy munkáltatói adó-megállapítást kértél, de nem akarod a munkáltatód orrára kötni, hogy kinek adod az 1%-ot, utólag is pótolhatod a nyilatkozatot, az a lényeg, hogy az legkésőbb 2015. május 20-ig beérkezzen a NAV-hoz, és ugyanoda postázd, ahova az adóbevallást is postázni kellett (ez ugye az állandó lakhely függvénye).

Adó 1% felajánlásokat idén is az Asimov Alapítvány gyűjt az Átlátszónak a következő adószámon: 18265541-1-42

Évente mintegy 10 milliárd forintról nem rendelkeznek az adózók. Ne hagyd bent az 1 százalékot, inkább add oda az Asimov Alapítványnak, és mi kiderítjük, hogy mire költi a többi 99 százalékot az állam.

Neked nincs mitől félned. De ha a betűknek nem hiszed el, hidd el Vágó Gábornak:

 

Miért jó, ha 1%-oddal támogatod az Átlátszót? Mert ezzel is azt segíted elő, hogy minél inkább függetlenek lehessünk a függetleneket segítő nagy pályázati forrásoktól, amelyeket megállás nélkül támad az állam. És azt, hogy a korrupt politikusoknak kelljen inkább félni attól, hogy lebuknak.

További támogatási lehetőségekről és költségvetésünk összetevőiről, valamint felhasználásáról itt olvashatsz.

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás