szja1%

Átlátszó? Azt megszüntetem!

Már csak néhány napod van, hogy az Átlátszónak add az 1%-od! Egy rövid videóval szeretnénk segíteni a döntésedben. Színészekkel előadott fiktív jelenet egy kis ember nagy álmairól egy beállított és meg nem nevezett helyszínen, de mint tudjuk, minden viccnek – legalább – a fele igaz.

„Szeretnék még egy lakást. Vagy…nem is egy lakást, hanem több lakást. Meg utcákat. Szóval szeretnék egy lakóparkot. És öööö…és nagyon szeretnék még egy kismalacot. Vagy ööö….vagy inkább kettőt. Vagy százat, vagy ezret, vagy tízezret, szóval szeretnék egy sertéstelepet! Hogy miből?! Hát támogatásból! EU-s támogatásból, hát arra van az EU. Mangalicát fogok tenyészteni. Mer’ az magyar. Ja, hogy arra nincsen sertésjóléti támogatás? Jó, hát akkor majd lesz. Magas a sertéshúsnak az áfája? Jó, hát akkor alacsonyabb lesz. És kellenek még földek! Csoki…csokigyár!

Reggel szeretnék golfozni…, tehát akkor kell egy golfpálya. Minden rendes faluba kell egy csónakázótó! Sétálok egyet a parkban….Nem is parkban, arborétumban. És este foci! De hogy jutok el a focimeccsre? Mer’ hogy gyalog nem, az biztos. Kisvasút! Igen, kisvasút.

Csónakból kiszállok, kisvasútra felszállok, a stadionnál leszállok, merthogy lesz egy stadion! És abba’ fog játszani a csapatom! Mert kell egy saját csapat! És nem csak csapat, hanem akadémia! Lesz egy futballakadémia!

És hogy mindez miből? Adóból. TAO, KEOP, TÁMOP.

Átlátszó? Jahh…hát azt megszüntetem.”

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás