interjú

Így magyarázzák simulékonyságukat a Közmédia Napjának fellépői

Nem is értem, hogy mehettünk el a hvg.hu hétfői videója mellett, melyben a hétvégén megrendezett Közmédia Napjának fellépőit kérdezgették arról, milyen a 70 milliárdból fenntartott állami propagandagépezet színpadán szórakoztatni a nagyérdeműt. Zseniális magyarázatokat kapunk.

A Zagarban zenélő Ligeti György például kifejti, hogy mivel nincs tévéje, nem tudja, hogy a közmédia egésze elfogult-e, de szerinte a Petőfi Rádió pártatlan. Szegénynek biztos elnémul a rádiója, amikor az MTI által szerkesztett szűrt hírek következnek. Azt azért bevallja a Zagar zenésze, hogy egyáltalán nem gond neki ezt a médiumot legitimálni.

Odett pedig, aki megtisztelve érzi magát pedig azt mondja, hogy a művész inkább ne politizáljon, mert abból nem jöhet ki jól. Azt már nem fejtette ki, ez alatt mit ért, esetleg kevesebb jól fizető fellépést? Reméljük a Fekete György által a Műcsarnok élére nemrég kinevezett Szegő „a művész ne kritizáljon, hanem gyönyörködtessen” György már szervezi a következő koncertjét.

Ezeknél a magyarázkodásoknál pedig még tovább megy Jorgosz, a Balkan Fanatik frontembere, aki szerint nem probléma, ha a közmédia pártpropagandát tol, hiszen ez mifelénk úgyis mindig így volt.

Tényleg gyönyörű látlelet ez a mai függőségi viszonyokról, idomulásról, simulékonyságról és megalkuvásról. Vagy lehet, hogy az említett fellépők csupán nem olvasták még a Comment:com nagyszerű összeállítását a közmédia legnagyobb böszmeségeiről, hiszen a közmédiából tájékozódnak? Nem tudjuk, de kikértük az MTVA idei szerződéseit, reméljük kiderül az adatigénylésből, hogy tehetséges művészeink mennyiért vállalták szereplésüket a jeles eseményen.

Megosztás