interjú

Így készültek a WIRED Snowden-portréi

Ikonikus ábrázolást, már-már művészettörténeti reflexiókat és giccsbe hajló romantikát vélhet felfedezni a néző, aki a napokban megjelent Edward Snowden-interjú képi anyagát vizslatja.

James Bamford NSA-specialista újságíró és Platon nevű fotográfus közös munkája nemrég jelent meg a Wired magazinban. A terjedelmes interjúból többek között megtudhatjuk, hogy egy balul elsült NSA akció állhatott a 2012-es szíriai internetleállás mögött, illetve, hogy van egy kibertámadások ellen védő MonsterMind nevű projektje az USA-nak, ami emberi beavatkozás nélkül tud ellencsapásokat indítani. A globális megfigyelő-rendszerek létezéséről és működéséről egy évvel ezelőtt nyilvánosság elé álló, ma már Oroszországban bujkáló Snowden ártatlan célpontokra veszélyes eszköznek tartja a Monstermind-ot.

Ez így egy nagyon rövid összefoglalója volt a több anekdota jellegű, személyes történetet felvonultató interjúnak, úgyhogy nézzük meg inkább a videót, ami leginkább egy nagyon jól sikerült promóanyag és egy werkfilm szerelemgyereke.

Lejjebb pedig egy majdnem 4 percre vágott videót helyeztünk el, melyben a fotóanyag keveredik Snowden mondanivalójával.

The Most Wanted Man in the World: Behind the Scenes with Edward Snowden from WIRED on Vimeo.

 

The Most Wanted Man in the World: Edward Snowden in his own words from WIRED on Vimeo.

 

Megosztás