Térkép

Elképzeltük, hogy hogyan nézne ki Magyarország húszezer év múlva – interaktív

Eljátszottunk a gondolattal, hogy egy hatalmas természeti kataklizma, vagy az emberi hülyeség által okozott globális katasztrófa esetén hogyan nézne ki Magyarország? Újra benőné a burjánzó vegetáció? Esetleg csak Marsjáróval lehetne rajta közlekedni? Netán csak kutyaszánnal, vagy újra fel kellene találni a kenut? És mit találhatnának a régészek? Az Átlátszó adatvizualizációs csapata, az ATLO interaktív térképeken mutatja meg ezt a négy verziót. Ezt a négy forgatókönyvet állítottuk fel: Mad Max, Waterworld, Holnapután és Jurassic Park. 

 

Húszezer év múlva

Tisztelgés a magyar régészet nagyjai előtt (kattints a nagyobb képért!)

A teljes anyag az alábbi linkre kattintva érhető el!

Magyarország húszezer év múlva

Eljátszottunk a gondolattal, hogy egy hatalmas természeti kataklizma, vagy az emberi hülyeség által okozott globális katasztrófa esetén hogyan nézne ki Magyarország? Újra benőné a burjánzó vegetáció? Esetleg csak Marsjáróval lehetne rajta közlekedni? Netán csak kutyaszánnal, vagy újra fel kellene találni a kenut? És mit találhatnának a régészek? Nézzük meg!

Az ATLO korábbi munkáit elérheted a honlapjukon, illetve ha szeretnéd őket követni, akkor itt teheted meg a Facebookon és a Twitteren.

Bátorfy Attila

Megosztás