Érd

Elítéli a patkányozó Bangónét a csürhéző érdi alpolgármester, aki Észak-Koreába küldené az ellenzéki képviselőket

Kiakadt a patkányozós kijelentés miatt Bács István érdi fideszes politikus és alpolgármester, aki korábban disznókhoz hasonlította az ellenzéki szavazókat.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

„Közel 1300-an kedvelitek ezt az oldalt. Többségetekről ezt gondolja Bangóné” – szólt a szavazóihoz és oldalának kedvelőihez Érd fideszes alpolgármestere, Bács István a szocialista politikus patkányozós kijelentéseiről készült fideszes pártvideó megosztását ajánlva. Bács Facebookos bejegyzése több érdekes kérdést felvet.

Ha valamiért szélsőségesnek és kirekesztőnek lehet nevezni a Fideszt, akkor azt például Érd egyik alpolgármestere, az 1981-ben született Bács István miatt lehet megtenni. Ő az első politikus, aki explicit módon gecizett az érdi közgyűlésben. Erről a 24.hu is beszámolt. A helyi képviselői források nem emlékeznek arra, hogy a Pest Megyei város képviselő-testületének ülésén korábban elfordult volna ilyen.

Érden évekre visszamenő hagyománya van egyébként az országosan megszokottnál durvább közbeszédnek. T. Mészáros András hazaárulózásai már-már a nagykőrösi fideszes kollégája, Czira Szabolcs teljesítményével vetekednek.

Bács István esetében az úgynevezett Bangóné-botránynak sajátos színezetet kölcsönöz, amikor éppen ő bírálja a szavazókat lepatkányozó kijelentést.

A trágár kijelentéseiről hírhedt Bayer Zsolttal büszkén pózoló Bács ugyanis tavaly májusban gyakorlatilag a másként gondolkodó szavazókat bélyegezte meg és néhány konkrét esetből általánosítva lecsürhézte őket. Bangónéhoz hasonlóan az emberek sokaságát állatokhoz hasonlította.

A csürhe elsődleges jelentése szerint „különböző gazdák együtt legeltetett, többféle fajtából álló disznóinak csoportja. Őrzője és kihajtója a csürhés”.

Az ellenzéket gyalázó kijelentések miatt a hatalmas közgyűlési többséggel rendelkező Fidesz-frakció és az ellenzéki politikusok között annyira elmérgesedett a viszony, hogy az ellenzék nem vesz részt az önkormányzat által szervezett ünnepi megemlékezéseken.

Bács az ellenzéki politikusokkal szemben is különösen durva és megalázó hangnemet, illetve stílust enged meg magának. Egyes forrásaink szerint ezek a kijelentések magában a frakcióban és a polgármesteri hivatalban értetlenséget váltott ki.

A főleg az óvoda-beruházásokkal foglalkozó alpolgármester idén év elején a közgyűlésben az ellenzéki frakció négy tagjáról a következőket jelentette ki:

„Nekem önökről, négyükről az a véleményem, hogy egy képmutató, álszent, aljas banda tagjai. Az, hogy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli, ez nagyon felháborító, ugye? És fekve hány az egész balliberális sajtó ezen. Az, hogy bajszos szar meg az, hogy geci, az teljesen rendben van […]?”

„Én elküldeném önöket, mind a négyüket nagyon hosszú időre mondjuk Észak-Koreába vagy Fehéroroszországba, hogy nézzék meg, milyen az a kommunizmus, milyen az a diktatúra, és milyen az a kommunista diktatúra. És remélem, hogy ezt tanulmányozzák. És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda.”

A videó itt tekinthető meg, különösen 1:25 után válik érdekessé.

Kis Zoltán

Fotó: Bács alpolgármester, T. Mészáros polgármester és a jegyző, Mecsériné Szilágyi Erzsébet az érdi közgyűlés 2019. január 31-i ülésén/Facebook

Megosztás