Egyéb

Érd fideszes alpolgármestere a káosz és az anarchia megteremtésében érdekelt csürhének titulálta az ellenzéket

 

Érd fideszes alpolgármestere, Bács István szintet lépett. A csürhézéssel már nem az ellenzéki politikusokat, hanem azok választóit gyalázza.

“Ennek a csürhének, amely alig egy hete egyházi vezetőket lökdösött és köpködött Budapesten, az érdi gyerekek sem számítanak. Ennek a csürhének a képviselői bent ülnek a közgyűlésben, soha semmiért sem vállalnak felelősséget, de folyton a jogaikat hangoztatják. Ez a csürhe, képviselőivel egyetemben csak a káosz és az anarchia megteremtésében érdekelt. Valamennyi ellenzéki képviselőnek, legyen az csak egy ostoba báb vagy hivatásos politikai prostituált, el kell számolnia a lelkiismeretével – ha van neki! Nekünk pedig egyértelművé kell tennünk a csürhe tagjai számára, hogy van egy határ! Nem gyújtunk fel padokat, nem köpdösünk egyházi vezetőket, nem tesszük tönkre az új játszótereket!” – posztolta nemrég a Facebookon Érd fideszes alpolgármestere.

Bács István azért kezdett verbális ámokfutásba, mert, mint írta a poszt elején, “néhány nappal ezelőtt a Töhötöm utcai játszótéren a tavaly elültetett tujasorból több mint 10 darab növény gyökerestül kitéptek és eldobáltak.”

A fideszes apparátcsik szerint az általa csürhének nevezett csoport áll a következő cselekedetek mögött: “télen felgyújtották a padokat a Duna parton, tavasszal rendzavarásukkal a közgyűlésen milliós pályázatok beadását akadályozták”.

Ezt jelenti a csürhézés

A jogot végzett alpolgármester nem részletezi, hogy milyen tényállásbeli összefüggés áll fenn a tuja-gate, a padok felgyújtása és az úgynevezett közgyűlési rendzavarás között (az utóbbi esemény vélhetően ez lehetett.) A posztból egyértelműen kiderül, hogy Bács értékelése szerint az ellenzéki képviselők támogatói és választói mind úgy viselkednek, mint az állatok.

A csürhe elsődleges jelentése szerint „különböző gazdák együtt legeltetett, többféle fajtából álló disznóinak csoportja. Őrzője és kihajtója a csürhés”.

A 2018. áprilisi országgyűlési választásokon a Pest megyei 1-es választókerületben (amely magában foglalja Érdet, Pusztazámort, Diósdot és Tárnokot) az ellenzéki jelöltjei összesen harmincezernél több szavazatot kaptak.

Pistinek fel kéne nőnie

Elsőként a 24.hu számolt be dr. Bács durva kirohanásáról. A helyi nyilvánosságban a fideszes városházi vezetést rendszeresen élesen bíráló Boldogulj Érden oldal pedig a poszt alapján a Csürhés Pista nevet adta az alpolgármesternek, és idézte a poszt alatt megjelent egyik kommentelőt:

“Képviselő Úr, kérem, ne írjon dühből posztot. Elfogadom, hogy dühös, de legyen férfi és őrizze meg a méltóságát minden helyzetben! Kérem ne általánosítson, hiszen ez egész egyszerűen nevetséges. (…) Szépen kérem, ne tiporja sárba képviselőtársait a közgyűlésből. Koncentráljon inkább az együttműködésre! Maradjon a tényeknél és a méltóságteljes, békés megoldásoknál! Sok sikert kívánok!”

Az érdi közélet egyik legismertebb alakja, az ökoépítész Varga Illés Levente, akit 2014-ben az LMP Érd és térségében indított a parlamenti választásokon,  a Facebookon egyenesen náci/bolsevik szövegnek minősítette Bács csürhézését:

“Itt tartunk. Érd alpolgármestere egy közös „csürhe” masszába gyúr mindenkit, akik nem ők, s ezzel az érdi politikai ellenzéket vádolja vandalizmussal. Honnan ismerős ez? Igen, a nácik és a bolsevikok módszere ez. Ki kell mondani, hogy a hatalom erkölcs nélkül mindig ugyanarra az eredményre jut. Erre.”

Szűcs Gábor (MSZP), az ellenzéki közgyűlési képviselőcsoport vezetője azt mondta az Átlátszónak, hogy az alapos és független nyomozói munka a tuja-ügyben egyértelműen megmutatta, hogy ha egyszer új legfőbb ügyészre lenne szüksége a Fidesznek, akkor Bács István méltó utódja lehet Polt Péternek. Bár a Németh Szilárd-i stílus alkalmassá teheti akár miniszterhelyettesnek is.

Végre fel kellene nőnie Pistinek, már nem fidelitasos – utalt Szűcs a fideszes politikus ifjúsági mozgalomban betöltött szerepére.

A leghírhedtebb alázások Érden

Az ellenzék ellenségként, hazaárulóként vagy söpredékként való megbélyegzésének, az ellenzéki közszereplők módszeres megalázásának terjedelmes a hagyománya Érden. Ebben a polgármester, T. Mészáros András tevékeny partnere Bácsnak.

Az elmúlt időszak legdurvább kirohanásait az alábbiakban gyűjtöttük össze:

2016. február 25.: T. Mészáros az érdi közgyűlésen: “Az én egyéni személyes véleményem, igen, minden baloldali, magát demokratikusnak nevező párt és annak a követője az adott esetben hazaáruló, és adott esetben városáruló itt Érden. Ez a véleményem.”

2018. január 25.: T. Mészáros az ún. Soros-vitában így alázta a közgyűlésen a Demokratikus Koalíció képviselőjéről:  “Havasi Márta, én meg magát szégyellem. Itt van egy normális város, a normális városnak van egy közel normális közgyűlése és képviselő-testülete, és ebbe ön is bekeveredett valahogy. Szégyen, gyalázat. De tiszteletben kell tartani, a választók betolták önt ide. Kár. De most mit csináljunk vele. Reméljük, jövőre nem lesz így.”

2018. március 22.: A LMP-s aktivisták akciója után, amellyel megtorpedózták a városháza beruházási terveit az Elvira-major térségében, kijelentette: “Az ország különböző részeiről érkezett LMP-s csőcselék zavarta meg a közgyűlés munkáját.”

Kis Zoltán

Kapcsolódó cikkeink:

Érd polgármestere nem akarja, hogy tudjuk, honnét származik százmillió feletti vagyona

Csütörtökön Érden is elkezdődhet az elszámolás a csatornapénzekkel

A meghátrálás sem sikerült szabályosra, de legalább megint megmenekült az Európában egyedülálló érdi génbank

Politikai földindulás Érden: visszalépett Tóbiás József, az MSZP volt országos elnöke

Szörnyű szervezetek, borzalmas szervezetek – az érdi polgármester monológja a “Soros-vitában”

Megosztás