Megválik a VS.hu a Rogán szavába vágó újságírótól

vshu

Közös megegyezéssel távozik a VS.hu-tól Keller-Alánt Ákos. Állítólag azért, mert az újságíró múlt csütörtökön Rogán Antal szavába vágott egy sajtótájékoztatón, amit a Magyar Nemzeti Bankban tartottak. A VS.hu és Matolcsy György jegybankelnök közötti kapcsolatról már régóta pletykálnak. Az inkriminált sajtótájékoztató felvételét is közzétesszük.

Keller-Alánt Ákos, a VS.hu online hírportál gazdasági újságírója múlt pénteken szabadságon lett volna, de mégis bement a munkahelyére, mert le kellett adnia egy anyagot. Ezzel a cikkel azért volt késésben, mert az ezt megelőző napon egy sajtótájékoztatóra ment, amit a Magyar Nemzeti Bank épületében tartott Balog Ádám MNB-alelnök és Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Pénteken délután az újságírót a földszinti tárgyalóba invitálta Lebhardt Olivér főszerkesztő. Keller-Alánt néhány perccel később aláírta, hogy újságírói munkaviszonya a VS-nél közös megegyezéssel megszűnik.

A tárgyalóban történtekről hallomásból tudomást szerző több forrásunk egybehangzóan állítja: Keller-Alántnak azért kell elmennie az újságtól, mert a csütörtöki sajtótájékoztatón – a lapvezetés szerint szakmaiatlanul – Rogán Antal szavába vágott.

Így készült

A cikk írása során a VS több volt vagy jelenlegi munkatársával beszéltünk. Mindegyikük azt kérte, hogy a téma érzékenységére való tekintettel tartsuk titokban a nevüket. Azokat az állításokat, amiket két egymástól független forrás is megerősített, az idevágó szakmai szabályok alapján tényként kezeltük. A cikkben szereplő, forrásainktól vett idézetek mindegyike szó szerint elhangzott valamelyik beszélgetőpartnerünk szájából.

Forrásaink szerint a kritikus tárgyalásra négyen ültek le az újságíróval. A VS-nél tavaly nyáron lezajlott elbocsátási hullám is javarészt ennek a csapatnak a vezényletével zajlott:

 • Lebhardt Olivér főszerkesztő
 • Száraz István ügyvezető-résztulajdonos
 • Szilágyi Dániel lapmenedzser
 • és a VS jogi képviselője.

Világossá tették: az újságíró “viselkedése veszélyezteti a VS.hu érdekeit” és nem engedhetik meg, hogy Keller-Alántot “ne lehessen elküldeni egy sajtótájékoztatóra”, a munkaviszonya ezért mindenképpen meg fog szűnni. Ezután született a közös megegyezés az újságíró távozásáról.

Mi történt a sajtótájékoztatón?

Keller-Alánt és Rogán csütörtöki szópárbajáról az ATV-nél elérhető anyagot megismertük és most közzé is tesszük. A videón nem igazán hallani, hogy pontosan mit mond az újságíró – ez már csak azért is érdekes, mert úgy tudjuk, a VS vezetése szintén ez alapján a felvétel alapján állapította meg, hogy az újságíró nem megfelelően viselkedett.

A kamera nem vette végig a sajtótájékoztatót, de a felvétel és egy, a sajtótájékoztatón résztvevő televíziós újságíró segítségével megkíséreltük rekonstruálni az eseményeket és az elhangzottakat:

 • Rogán és Balogh megtartották a sajtótájékoztatót
 • először a sajtótájékoztató témájához kapcsolódó kérdéseket lehetett feltenni
 • Keller-Alánt ekkor feltette a nem a témába vágó kérdését, amiért akkor Rogán rendre is utasította (a videón 0:19-nél)
 • egyébként a hamis euróbankjegyekkel lebukott egykori fideszes Veress Áron ügyében kérdezett volna
 • később, már a megfelelő időben feltehette a kérdést, amit így kezdett: “remélem, sikerült végiggondolni a választ”
 • de Rogán a szavába vágva közölte, “előtte világossá tettem a szabályokat”
 • ezután az újságíró újra nekifutott a kérdésnek (a videón 1:19-től):

VS:… Veress Áron tavaly decemberben Zalaegerszegen fideszes rendezvényen Gulyás Gábor [helyesen Gulyás Gergely, aki nemrég egy fideszes rendezvényen Veressel közösen szerepelt – a szerk.]

Rogán: Szerintem a lényeget értettem…

VS …együtt vett részt…

Rogán: …csak azért, hogy a többieknek is maradjon ideje, azt tudom mondani önnek, hogy  tanulmányozza a Fidesz honlapját, az én kérésemre is többek között oda kitettek minden olyan…

VS: A Fidesz honlapja szerint is tagja volt még tegnap délután…

Rogán: Most én is befejezhetem, vagy nem?

VS: Hát akkor figyelmeztetném, hogy tegnap a Fidesz közleményének kiadása után…

Rogán: Na, na, befejezhetem, vagy nem?

[Csend]

Rogán: Ha befejezhetem, akkor befejezem. Azt szerettem volna elmondani önnek, hogy külön megkértem a Kubatov Gábor pártigazgató urat, hogy egyébként a Fidesz honlapjára tegyék ki azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy 2012 májusában a szóban forgó urat egyébként a Fideszből kizárták, ebből az következik, hogy minden ezután tett nyilatkozatát nem a Fidesz nevében tette, hanem gyakorlatilag a Fidesz nevével visszaélt, pont.

“Az, hogy pikírt volt, egy dolog. De a munkáját végezte, nem volt tiszteletlen” – kommentálta kérdésünkre Keller-Alánt stílusát az az újságíró, aki szintén ott volt a sajtótájékoztatón. A felvételen egyébként az is hallatszik, hogy más is kérdezte Rogánt ugyanabban a témában.

“Úgy viselkedett, mint egy újságíró” – mondta egy másik forrásunk, akinek megmutattuk az ATV felvételét – “Az Ákos megkérdezte, amit meg kell kérdeznie”.

Hol van elásva?

Pénteken Lebhardt főszerkesztőt valaki felhívta telefonon, és ettől az illetőtől szerzett tudomást a lapvezetés Keller-Alánt és Rogán összeütközéséről. Ebből a szempontból speciális jelentősége lehet annak, hogy a sajtótájékoztatót a Magyar Nemzeti Bankban tartották. A Cink ugyanis arról írt 2013-ban, hogy a VS-t kiadó vállalat egyik résztulajdonosa mögött Szemerey Tamás milliárdos, Matolcsy György unokatestvére állhat.

A VS kiadója a New Wave Production Kft. Ennek a cégnek két tulajdonosa van:egy Bawaco Invest s.r.o. nevű Csehországban bejegyzett vállalkozás és Száraz István – utóbbi a Drycom Informatikai Tanácsadó Kft. nevű cégén keresztül.

A névleges tulajdonosok közül Száraz István az, aki látványosan jelen van a VS életében, vele gyakran össze lehet futni az épületben, ami a VS mellett a szintén Száraz érdekeltségének számító WeLoveBudapest és WeLoveBalaton szerkesztőségének is helyt ad.

A cseh tulajdonos azonban szinte láthatatlan. Róluk ezt írta a Cink: “Szemerey Tamás úgy került a képbe, hogy a cseh Bawaco egyik tulajonosa egy Ján Nagy nevű szlovákiai magyar üzletember, aki több szlovákiai és cseh cégben üzlettársa, illetve alkalmazottja” Szemereynek és rokonainak.

Középen áll, de másképp

A mostani történet egyébként nem az első eset, amikor politikai indíttatású, tulajdonosi nyomásgyakorlás kerül szóba a VS kapcsán. A 2013. novemberében indult portál alapító főszerkesztője, Kerényi György tavaly júliusban távozott a pozíciójáról, az ő helyére került – akkor még csak megbízott főszerkesztőként – Lebhardt. A hvg.hu akkor arról írt, Kerényi távozásának bejelentésekor azt mondta az újságíróknak, hogy ő és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap „középen állásáról”.

Főszerkesztők

Tavaly nyáron váltotta a VS élén Kerényi György alapító főszerkesztőt az akkor 31 éves Lebhardt Olivér.

Kerényi 2006 és 2010 között az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője volt, korábban az Amaro Drom roma lapot vezette, illetve a Roma Sajtóközpont alapító belpolitikai vezetője volt. Ő indította Magyarország első cigány rádióját, a Rádió C-t, és dolgozott a Magyar Narancsnak is.

Lebhardt szakmai életrajza kevésbé patinás: a MOHA összegyetemi magazin társalapítója volt, dolgozott a Vasárnapi Híreknél, Németországban a Die Zeitnél és a Kircher&Burkhardt ügynökségnél volt ösztöndíjas.

A főszerkesztőváltással kapcsolatban ellentmondásosak voltak forrásaink benyomásai. Volt, aki azt emelte ki: Lebhardt újságíróként és vezetőként sem elég tapasztalt. Egy másik beszélgetőpartnerünk szerint viszont Lebhardtnak köszönhető a mostanában heti néhány százezer körüli egyedi látogatót vonzó VS látogatottságának felfuttatása. Az adatbázis-újságírásban és digitális storytellingben is járatos Lebhardt nevéhez fűződnek a VS a The New York Times vizuális stílust teremtő cikkéről csak “Snow Fall”-oknak becézett multimédiás, minimalista, reszponzív dizájnnal operáló anyagai is.

A tavaly a VS első évét feldolgozó riportot közlő Kreatívnak pedig akkor “a tulajdonosi háttérre vonatkozó feltételezést sem Száraz István, sem Kerényi György, a VS.hu leköszönő főszerkesztője nem erősítette meg – igaz, nem is cáfolták.” Egy hónappal azelőtt viszont “mindketten határozottan állították, hogy a Bawaco csak pénzügyi befektetőként érdekelt a VS.hu-ban, tartalmi téren nem szóltak és nem is szólnak bele az oldal működésébe.”

Szerkesztőségi pletykák szerint azonban Szemerey egyszer személyesen is bement a szerkesztőségbe, hogy Kerényivel tárgyaljon valamiről; a korábbi főszerkesztő távozását pedig folyamatos tartalmi kérések előzték meg. A szóbeszéd úgy tartja, először csak annyi volt az óhaj, hogy a 2014-es országgyűlési választásokat felvezető kampány idején “direktbe’ ne ekézzék a kormányt”, de a megkeresések a Fidesz választási győzelme után sem szűntek meg.

Több beszélgetőpartnerünk is felhívta a figyelmünket a VS tavaly augusztusi exkluzív Matolcsy-interjújára. A szóban forgó – a 444 által már akkor furcsának tartott – interjú szerzői név nélkül jelent meg a VS-en, és egy különös disclaimer vezeti fel. Eszerint “emailben tettük fel a kérdéseket, és kaptuk a válaszokat, visszakérdezésre nem volt idő és mód”.

A szerkesztőségben egyébként adottságként kezelik a VS speciális helyzetét, viszont ennek megítélésről beszélgetőpartnereink véleménye eltért, így volt,

 • aki szerint “ahol lehet, elég kritikusak vagyunk a kormánnyal”,
 • akinek ott van a fejében, hogy őt is “picsán rúgják”,
 • aki szerint azt a legnehezebb felmérni, hogy tulajdonképpen mit is szabad vagy nem szabad megírni,
 • és aki szerint ebben nincsen “semmi kemény”, ennyi politikai nyomás a magyar sajtó kilencven százalékánál van.

A főszerkesztő válaszol

Lebhardt Olivér főszerkesztőt telefonon értük el, ő annyit mondott, hogy a közös megegyezés alapján nemsokára távozó Keller-Alánt egyelőre még a VS alkalmazottja, a közös megegyezés tartalma pedig “bizalmas információ és mindkét félt titoktartással tartozik”. Készülő cikkünk kapcsán arra is felhívta a figyelmünket, hogy “a rossz hírnév keltése és a valótlanságok állítása jogi következménnyel jár”.

Keller-Alánt távozásának Lebhardt szerint semmi köze nincs a sajtótájékoztatóhoz, hanem “hosszan tartó munkaügy, magatartás témakörben” az oka.

Több forrásunk is állította: Keller Alánt múlt hét csütörtökön, még az ügy kipattanása előtt fizetésemelést kapott.

Hosszan tartó munkaügy

Több forrásunk is említette, hogy Keller-Alántnak korábban Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselővel volt élesebb hangú vitája, arról azonban nincsen tudomásunk, hogy a munkáltatója ezért bármilyen hivatalos figyelmeztetésben részesítette volna.

Keller-Alánt Ákost is kerestük telefonon, de ő nem kívánt nyilatkozni.

Sarkadi Nagy Márton

Fotó: innen.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr1
 • realista

  Aljas, sunyi, holtparaszt vagy g. Rogán..takarodj…

  • Csaba Budai

   Ezt eddig is tudtuk…

 • fákR

  most tényleg, ki olvas VS-t?

 • Arthur Rambo

  Rogán ezek szerint felvette a Lázár stílusát… ha nem úgy ugrál egy újságíró, ahogyan azt ő elvárja, kirúgatja. Egy normális demokráciában ennek a viselkedésnek a töredékéért, már a szándékért is repülnének a politikus urak.
  Eddig olvastam a vs.hu-t, most ugyanaz lesz a sorsa, mint az origónak: többet a büdös életben nem kattintok rá.

  • adam

   detto

  • Csaba Budai

   Én eddig azt se tudtam, hogy létezik… 😀

   • Arthur Rambo

    pedig egész jó kis cikkek voltak ott, más hírportálok is sokat hivatkoztak rájuk, bár tény, hogy nem ez volt a legnépszerűbb

 • Csillámfaszláma

  Mostantól bojkottálom a vs-t.

 • Lótár Mateusz

  Sima megfélemlítés, példa statuálás orbán maffia rendszerében. Lásd, így jár az, aki nem azokat a kérdéseket teszi fel, amiket előzőleg megbeszéltek. Más, jogállamban ilyenkor akkora munkaügyi pert akasztanak a munkáltató nyakába, hogy belerokkan, plusz veheti vissza a kirúgott alkalmazottat.

  • Sándor Takács

   Látom ezen a lapon Arbatov gyermekei ülnek kint a lapon. Szocialista papák libsi gyermekei.

 • Karakó József

  Milyen sajtószabadság az ahol az újságírónak már kérdezni sem szabad, mert az állását kockáztatja. Ritkán olvastam, de többet nem fogom és ezt fogom javasolni az ismerőseimnek.

 • Mogyorósi István

  Viselkednie mindenkinek KELL. Legyen az a hatalom, vagy az ellenzék emberét faggató újságíró.
  Városi parasztságnak tartom, amit a nyugati filmek is mutatnak az újságírók modortalanságáról, a közvélemény tájékoztatásának joga mögé bújva. Engem irritál. Természetesen az újságírót (míg az törvényeken belül mozog) nem lenne szabad korlátozni munkájában. …de a viselkedését moderálnia kell mindegyiknek. Szerintem.

  • Csaba Budai

   Engem meg az irritál, hogy egy politikus nem hajlandó ujságírói kérdésekre válaszolni. Az az ujságíró se így kérdezett volna rá ha lett volna más módja…

   • Mogyorósi István

    Mondtam Az újságírót munkájában akadályozni nem lehet. Hozzáteszem. Sem fizikailag, sem verbálisan, sem nonverbálisan. Avagy ha elmenekülnek a kérdése elől, vagy mellébeszélnek, arra reagálnia kell a korrektség és etika határáig.
    Ebben minden benne van. Nem?

  • doxi

   A viselkedési kultúrát a politikusnak kellene gyakorolni elődzör

  • Levitin Dávid

   Kedves István! Ha csak lecseszik emiatt az újságírót, az is óriási botrány. De hogy még ki is rúgják emiatt, ez egyértelműen rámutat a hatalom tekintélyelvű jellegére. Az újságíró azért van ott, hogy az Ön és az én adóforintjaimból élő politikusokat ellenőrizze, oldaltól függetlenül. Nem pedig azért, hogy fényesre nyalja a seggüket. Egyébként ha figyelte a videót, először Rogán vág az újságíró szavába. Tessék a tiszteletet és a megfelelő viselkedést Rogán Antaltól követeleni!

   • Sándor Takács

    Már ötödszer szóltak neki, hogy másokba rendbe ne szóljon bele . Már az édesanyja is megtaníthatta volna és akkor nem rúgják ki.

 • Guest

  Érdemes Rogán arcjátékát megfigyelni, konkrétan pszichiátriai eset, aki
  még úgyahogy tudja magát kontrollálni. (Könnyen lehet, hogy szed is
  valamit… Főleg, hogy otthon meg az asszony terrorizálja, egyszer volt
  alkalmam látni a Gesztenyés-kertnél, hogy a felesége rikácsol vele a
  nyílt utcán… 😀 ) Az is érdekes, hogy az elmúlt pár évben mintha
  legalább 10 évet öregedett volna. Már nem csak a Fidesz, de maguk a
  Fideszesek is esnek szét… 😛
  (És az, hogy már ezt sem mertem a saját fb-profilommal kommentelni, hanem inkább regisztráltam külön, az azt hiszem, mindent elmond a mai sajtó- és szólásszabadság viszonyokról hazánkban…)

 • Guest

  Érdemes Rogán arcjátékát megfigyelni, konkrétan pszichiátriai eset, aki
  még úgyahogy tudja magát kontrollálni. (Könnyen lehet, hogy szed is
  valamit… Főleg, hogy otthon meg az asszony terrorizálja, egyszer volt
  alkalmam látni a Gesztenyés-kertnél, hogy a felesége rikácsol vele a
  nyílt utcán… 😀 ) Az is érdekes, hogy az elmúlt pár évben mintha
  legalább 10 évet öregedett volna. Már nem csak a Fidesz, de maguk a
  Fideszesek is esnek szét… 😛

  (És az, hogy ezt már nem is mertem a saját fb-profilommal kommentelni, hanem inkább regisztráltam, az azt hiszem, mindent elmond a sajtó- és szólásszabadság helyzetéről hazánkban…)

 • idelle

  “Rogán Cecília férje” – imádom ezt a megfogalmazást. 😀

 • Vojtonovszki Bálint

  Akkor már csak egy kérdésem van: Rogán vagy a VS fogja beperelni az Átlátszót? 🙂

 • Gere Mária Kissné

  Hazudik, mint a vízfolyás és még neki áll feljebb. Ha azt teszik ki a honlapjukra, hogy a korom az fehér, akkor azt is el kell hinni. Menjen a …..csába!

 • Tamás Totis

  Egy -két hónap múlva két nappal előbb írásban bekel jelenteni a kérdéseket!

 • julius™

  Egyszerű ez, én pedig megválok a vs.hu-tól. Ki vannak rúgva és bekaphatják.

 • Borsányíi Elvira

  Felháborító, hogy egy ilyen kis szarjankó miatt kirúgják az embert, mert a munkáját végzi!!!

 • trécsi

  Azért kirúgnak egy embert mert rogyás szavába vág, hát kiafa az a rogán?
  Egyébként meg ha matelcsié az újság, akkor olvassa matelcsi, én többé rá sem nézek, arra a félázsiai rabló által irányítrott újságra.

 • Levitin Dávid

  Viktor Seggnyalói.hu

  • Gleaner

   Bravo

  • Nagy Attila

   VS=Viktor Seggnyalói. Teszik, mert a kontrát elvesztették.

 • Levitin Dávid

  Az ilyen kirúgások valóban megkönnyítik a dolgomat, hogy mit ne olvassak: origo és vs szevasztok!

 • Magda Bruzsa

  az arca mindent elárul… nem tetszett a kérés, ki van rugva….

 • Állampolgár

  Szerintem Keller-Alánt lényegesen jobban végzi, (végezte?) a munkáját, mint Cecília férje. Ha csak azt veszem figyelembe, hogy Keller-Alánt hiteles, míg a Tisztelt (?) Férj nem, máris Keller-Alánt térfelén pattog a labda. Az, amit az egyik vendég kommentelő írt, hogy érdemes a Férj arcjátékájára, mimikájára figyelni… akár a “szájanyalós” főnöke, csak neki a sunyi szemei árulnak el minden gondolatát. Azok pedig mindenek, csak nem konstruktívak. Végtelen cinizmus, pökhendiség, “ki-ha-nem-én” süt az egész ember(?)ből. Egy jó tanács: Rogánt kell meneszteni, nem pedig Keller-Alántot. Szerintem.

  • Sándor Takács

   Mi az rokonod, az a neveletlen ripacs!

   • Állampolgár

    Rogán?! Le is tagadnám.

 • Nagy Attila

  A sajtótájékoztató Lámfalussy terem előtt történt. Lámfalussy Sándor a bankszakmában elismert, de 1949-ben elhagyta az országot és azóta semmit köze hozzánk. A nagy nemzeti-köcsögökre ez is jellemző, egy disszidens jobban számít mint az magyar aki az országért tett is valamit.

 • Géza Babai

  Megérdemelte a szemtelen eröszakos fajtája.

  • Állampolgár

   Ha viccnek szántad, akkor annak nagyon rossz, ha komolyan gondoltad, akkor pedig szégyelld magad!

   • Sándor Takács

    állampolgár! A neveletlenség már nagyon elkanászosodott. A médium munkatársai pedig kifejezetten bukók, ki is kell rúgni, hogy legközelebb, hogyan kell viselkedni.

    • László István

     Talán rogánodat kellene becsukni! Persze fideszes lophat!

    • Állampolgár

     Helyesen írtad, bukók, bár a baj az, hogy nem a FIDESZ-esek. Tudom, hogy bunkókat akartál írni, de azért egyvalamit tisztázni kellene. Van közöm az újságíráshoz, tudom, hogy akkor nem a Blikk színvonalán dolgozott, hanem – tetszik-e avagy sem -, pontosan úgy járt el, ahogy például tettem volna én is. Igen, provokatív volt, de okkal, nem öncélúan. Az is világos, hogy a FIDESZ-nek csak és kizárólag a rózsaszín ködben fel-fel csillanó mézes-mázos seggnyalósdi, a Rákosi érát idéző és éltető “hírek” a megfelelőek. Sok-sok embert fertőztek már meg ezzel. Büszke lehetsz, hogy Te is ezen emberek közé tartozol, amint ahogyan arra is büszke lehetsz, hogy nap mint nap növekszik azon emberek száma, akik kinyalhatják a seggemet. Mától Te is közéjük tartozol.

 • Babai pedig megérdemli rogán tónit seggét a nyelvére
  .

 • Amúgy a vs-es főszerkesztő ha volna szakmai önbecsülése-ami láthatólag nincs-úgy mondana ill. mondott volna fel mint a szél.
  Csak hát a pénz ugyi mendezt előzi,legalábbis lebhardtolivérnél,úgy is mint rogánlakájnál.

 • 527274

  1. Hírek – klikk
  2. Vs.hu – jobbklikk
  3. Törlés

 • SweetChildren

  Aki nézi a “Lie to me”-t tudományosan is megállapíthatja, hogy hazudik mint a szél.. 😀

 • Lajosne Gelencser

  Szerintem hamarosan mi is el leszünk bocsájtva,mert ellent merünk mondani a Rogán kegyelmes úrnak,és akkor mehetünk külföldre “gazdasági menekültnek” ha nem zavarnak haza ,vagyis vissza bennünket a kiindulási helyre!Azért nem hazát írtam,mert ilyen hazára nem vágyok,vágytam soha!

  • Sándor Takács

   Asszonyom rossz lóra tetszett ülni. Mióta világ a világ így történik, minden igazságos kaland ellenére.

 • perlaki

  A múlt héten, a vs infoporno rovatában megjelent grafikában egyebek mellett nem volt adat Szlovákia 1985-ös állapotáról, ami a demokráciát illeti (a környező országokról megtudhattuk, hogy a demokrácia/autokrácia szempontjából akkor hol álltak). Ezt szóvátettem, de mikor végre válaszoltak, Olivér (aki lassan mehet az mti-be) mellébeszélt: Tisztelt Perlaki Úr,
  az említett vizualizáció alapjául szolgáló Világbank adatban lévő lyukakat nem lehet más adattal helyettesíteni, mert minden demokrácia kutatás más, más indikátorok alapján mér.
  Üdvözlettel Bullshit is bullshit (egy probléma van: a jó munkához DOLGOZNI kell

 • Freelancer Csinovnyik

  Az újságíró hibázott, mert nem érti a NER-t. Az említett nem fiatal és nem demokrata közszereplő (értsd: közpénzből élő) nem szerepel a “bizonyos körülmények között, egyes témákban, óvatosan támadható” listán. Kérdezett volna Andy Vajnától. Az most lőhető. Hajrá Eurázsia, hajrá eurázsiaiak!