vidéki lapszemle

Drágul Mészárosék fürdőbérlete Szegeden; aszály sújtja az ország középső részét

Szegeder.hu: Huszonöt százalékkal drágul Mészáros Lőrinc kedvezményes szegedi fürdőbérlete szeptembertől

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis két éve emelte meg jelentős mértékben a belépők árát, ami ellen sok helyi (főként nyugdíjas) tiltakozott. Még Mészáros Lőrincet is megkeresték, mivel az Aquapolis közben az ő cégéhez került. A milliárdos akkor felajánlotta a nyugdíjasoknak, hogy a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatnak meg egyes bérleteket – emlékeztet a Szegeder.hu. Idén ősztől azonban ennek vége: szeptember 1. és január 31. között már 45 ezer forintot kell fizetni a kedvezményes fürdőbérletekért. A nyári főszezon két hónapjában pedig 27–67 ezer forintba kerülnek a senior kedvezménnyel 10–20–30 alkalomra szóló bérletek.

SzabadPécs.hu: Iskola udvarán álló politikai óriásplakátot dekorált ki a civil jogvédő, aztán ezt be is vallotta a rendőrségnek

Figyelemfelhívó „plakátrongálást” hajtott végre dr. Heindl Péter jogász, pécsi civil jogvédő a napokban, aki azt próbálja tesztelni, indul-e eljárás az ellen, aki a politikai véleménynyilvánítás eszközeként dekorál ki egy kormányzati hirdetést. Őt ugyanis korábban elmarasztalta egy ilyen akciókért a bíróság. Most egy iskola udvarán álló, ellenzéket lejárató óriásplakátra fújt szöveget, majd be is jelentette mindezt a rendőrségen – számolt be az eseményről a Szabad Pécs.

7300.hu: A Fidesz visszaadta, a Fidesz elvette – elment az utolsó személyvonat Komlóról

Nagyjából 100 fő búcsúztatta az utolsó személyvonatot július 31-én a komlói vasútállomáson. Baranya második legnagyobb városában ezzel másodszor szüntetik meg a személyszállítást: 2009-ben az MSZP-, most pedig a Fidesz-kormány. A 7300.hu beszámolója szerint az eseményt a Komlói Vasútbarátok Köre és a Pannonvasút Egyesület szervezte, a várost hivatalosan senki sem képviselte. A búcsúztatón csak Keresztes László Lóránt pécsi parlamenti képviselő (LMP), Vitézy Dávid volt közlekedésügyi államtitkár, Hidegkuti Szabolcs komlói képviselő (Momentum), és a Momentum helyi elnöke, Tóth Mário vett részt. A megszűnő járatok helyett pótlóbuszok közlekednek majd a vonalon, amivel 24 perccel hosszabbodik a menetidő.

Debreciner.hu: Kis debreceni abszurd egy kormányközeli cég kútfúrási terveiről, egy hatósági végzésről és a vízkincsről

Másfél nap alatt már három formában tették elérhetővé a katasztrófavédelem határozatát, amely alapján felmerül a kérdés: tudja-e egyáltalán valaki, mennyi lesz a város egyik új ipari parkjába települő cégek vízigénye – írja a Debreciner.

Kecsup.hu: Hiába a viharok, Kecskemét környékét idén nyáron is aszály sújtja

Miközben a Dunántúl nyugati része bőséges csapadékot kapott az elmúlt hetekben, Magyarország középső részén aszály van, és szükség lenne az esőre – írja a KecsUP.hu az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva. Miközben az elmúlt tíz napban az ország nagy területén 20-50 milliméter csapadék hullott, a Dunántúl nyugati részén 60-80 milliméter is leesett, addig a Jászberény – Tokaj sávban még 10 milliméter sem. Aszály nagyjából a Budapest-Dunaújváros-Kecskemét-Szolnok-Jászberény térségben van, a nyári szántóföldi növények itt már csak a mélyebb talajrétegekből tudnak nedvességhez jutni, de ez a télen felhalmozódott víztartalom is egyre csökken.

Nyitókép: A Napfényfürdő Aquapolis Szeged és Mészáros Lőrinc. Fotó: Facebook/Átlátszó montázs

Megosztás