vidéki lapszemle

Kitették a kollégiumból a mémet készítő diákot, titkolóznak a taszári reptér vevőjéről

KecsUP.hu: Manipuláltak egy sajtófotót, mert a koleszigazgató fordítva fogta a nemzeti színű szalagot

Április közepén tartották a Táncsics-Hét rendezvénysorozatot, amelynek részeként átadták az intézmény műfüves pályáját. Bibok Róbert kollégiumigazgató véletlenül fordítva fogta fotózáskor az átvágott nemzeti színű szalagot, ezért a képet valaki képszerkesztővel kijavította. Az egyik végzős kollégista diák azonban mémet gyártott a bakiból és feltöltötte azt a kollégium zárt csoportjába. Ez eljutott az igazgatóhoz is, aki kirúgta az érettségiző vidéki diákot a kollégiumból, annak ellenére, hogy az többször elsimerte, hiba volt részéről a mém, és elnézést kért – írja a KecsUP.hu.

Debreciner.hu: Megvásárolta leendő akkumulátorgyára területét Debrecenben a kínai Eve Power

A Debreciner a Kínai Nemzetközi Rádió (CRI) magyar nyelvű honlapjára hivatkozva számolt be róla, hogy az Eve Power Hungary telek adásvételi szerződést írt alá a Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft.-vel a város északnyugati gazdasági övezetében található 45 hektáros területre vonatkozóan. A kínai állami rádió információi szerint a teljes vételár 12,8588 millió euró (mai árfolyamon 4,75 milliárd forint). Az ügy azért okozhatott meglepetést, mert idén január végén Debrecen vezetése még kategorikusan cáfolta, hogy megállapodtak volna velük.

Nyugat.hu: A kormány külföldi vendégmunkások százezreire készül, és erre készíti fel a közvéleményt is

Míg 2015-ben óriásplakátok lepték el Magyarországot azzal a felirattal, hogy „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját”, a Parlament honlapján a napokban megjelent egy törvényjavaslat a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról, amely megkönnyíti az itteni munkavállalást – hívta fel a figyelmet a Nyugat.hu. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ezzel párhuzamosan azt nyilatkozta, hogy olyan beruházások vannak/lesznek az országban, amelyek együttesen több százezer fő foglalkoztatását teszik szükségessé. És ha itthon nem áll rendelkezésre elég munkaerő, akkor külföldön keresnek dolgozókat.

Kapost.hu: Gyanúsan nagy a titkolózás Taszár eladása körül

Sok a (vad) találgatás a volt katonai repülőtér ötszáz hektáros állami földterületének eladása körül, ugyanis nem akarják elárulni, ki volt a vevő – írja a Kapost.hu. Egyelőre annyi információ szivárgott ki, hogy kínaiakról lehet szó. Varjas András polgármester szerint a befektetőcsoport várhatóan ezután dolgozza ki a területre vonatkozó koncepcióit, de Witzmann Mihály és Móring József Attila képviselőkkel közösen folyamatosan egyeztetnek velük.

SzabadPécs.hu: Elhagyja az országot férjével Gönczi Andrea, aki a választás után leírta, mit érzett szavazatszámlálóként

A SzabadPécs interjút készített Gönczi Andreával, aki a tavalyi országgyűlési választás után írt egy beszámolót a Facebookon arról, mennyire durva volt azzal szembesülnie, milyen ez a kis közösség, amiben élünk. A poszt több mint 13 ezer megosztásig jutott. Gönczi most közel ötvenévesen elhagyja az országot férjével, Székely László költővel, műfordítóval. Már az ötezer példányból álló szakkönyvtárukat is meghirdették.

Nyitókép: Az ominózus pályaavató Kecskeméten. Bibok Róbert kollégiumigazgató balról a második. Fotó: Youtube/Kecskeméti Televízó

Megosztás