vidéki lapszemle

Beperli a kormányt négy hetilap, már biztosan nem épül meg négy börtön

Nyugat.hu: Bepereli a kormányt négy hetilap

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) a magyar sajtó napja alkalmából rendezett díjátadóján derült ki, hogy az Élet és Irodalom, a Jelen, a Magyar Hang és a Magyar Narancs közösen indít pert a magyar kormány ellen a médiapiac torzítása és a hirdetések egyenlőtlen elosztása miatt – számolt be a hírről a Nyugat.hu. A lapok ügyvédje Tóth Balázs (Magyar Helsinki Bizottság), az Átlátszó jogi igazgatója lesz.

Debreciner.hu: Visszavonta a februárban beadott helyi népszavazási kezdeményezését a Mi Hazánk Mozgalom, és új kérdéssel próbálkozik

Sajtótájékoztatót tartott március 17-én Debrecenben a Mi Hazánk Mozgalom a kínai CATL cég által a város déli határába tervezett akkumulátorgyárral kapcsolatban. Salánkiné Kuti Zsuzsanna, a párt választókerületi elnöke elmondta, megtámadták a bíróságon a helyi választási bizottság (HVB) február 22-i határozatát, amely elutasította az előző kérdésük hitelesítését. Egyúttal egy új kérdést adtak be – írja a Debreciner.

7300.hu: Eldőlt: nem lesz börtön Komlón

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a korábban bejelentett tervekkel ellentétben Békésen, Hevesen, Komádiban és Komlón nem épül börtön. A BvOP az érintett önkormányzatokat levélben értesítette az építkezések meghiúsulásáról, „támogatva egyúttal, hogy a területek visszakerüljenek az önkormányzatok tulajdonába”. A döntés okát azonban nem árulták el. Mindez annak fényében is érdekes, hogy épp a napokban derült ki: soha ennyi embert nem tartottak még fogva Magyarországon, mint most – emlékeztet a lap.

KecsUP.hu: Államtitkár: akkumulátorgyárat építenek Kecskeméten – a polgármester az ellenkezőjéről beszélt

„Sokszor átsiklunk azon tény fölött, hogy a németek Kecskeméten fognak a Mercedes-beruházás kiegészítéseként akkumulátorgyárat építeni” – idézi Magyar Levente külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár szavait a KecsUP.hu. Az államtitkár „elszólása” után a lap megkereste a városvezetést az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ. Korábban a kecskeméti polgármester ugyanis azt mondta, semmilyen tárgyalásokat nem folytatnak akkumulátorgyártással összefüggésben.

Szegeder.hu: Kilenc szakmai civil szervezet tiltakozik a Bécsi körút átépítése miatt

A CM365 Magyar Kerékpárosklub Szeged Facebook bejegyzése alapján kilenc szakmai civil szervezet tiltakozik a szegedi Bécsi körút átépítése ellen, mivel az szerintük városi „autópályát” csinálna az útszakaszból. Továbbá azt említik, hogy Alsóvárost és a Belvárost autóba fojtaná, a körúti zöldterületeket lecsökkentené, a közösségi életet tönkretenné és a makói vasútvonalat végleg elsorvasztaná a projekt. Szerintük az egyik legjelentősebb szegedi városfejlesztési beruházást anélkül hajtanák végre, hogy a szegedi lakosokat és civil szervezeteket bevonták volna a tervezésbe – olvasható a Szegeder.hu-n.

Nyitókép: A börtön építése ellen tiltakoztak Komlón. Fotó: 7300.hu

Megosztás