vidéki lapszemle

A debreceni polgármester lemondását követelték; pécsi professzor kritizálja az egyetemi modellváltást

Debreciner.hu: Százak követelték Papp László polgármester lemondását a kínai akkumulátorgyárról szóló második debreceni közmeghallgatáson

Még a január 9-én tapasztaltnál is feszültebb hangulatban zajlott a maratoni, 10 óra hosszú esemény január 20-án. A tüntetéssel indult fórum egy alkalommal félbeszakadt, miután egy férfi megütött egy nőt. A Debreciner élőben közveítette az eseményeket.

SzabadPécs.hu: Szakmájukban kimagasló kortársak helyett csinovnyikok a kuratóriumokban

Nyílt levelet juttatott el a Szabad Pécs szerkesztőségéhez Büki András professzor, a Pécsi Tudományegyetem idegsebészeti klinikájának korábbi igazgatója. A ma már Svédországban élő és dolgozó orvos a magyar egyetemek fölé rendelt alapítványok vezetőségébe ültetett politikai szereplők miatt felfüggesztett EU-s egyetemi kutatási és ösztöndíjprogramok okán írt a modellváltásról – kritikusan.

Kapost.hu: Téves információt közölt a Telex: nem adta el az állam a taszári repülőteret az SGF SILU Holdingnak

…akik az Újpest FC-t sem vették meg – mutat rá a Kapost.hu. A lap szerint azért nem jött létre a nagy múltú csapat eladása, mert nem sikerült kipengetni a vételárat, a hétmilliárd forintot. A reptér területének tulajdoni lapjai szerint pedig – bár az SGF Silu valóban próbálkozott – a tulajdonjog-átruházás a mai napig nem jött létre. Ez megállapítható abból, hogy a fő terület, a Taszár külterület 37/1 hrsz. változatlanul a Magyar Állam tulajdona – írja a kaposvári lap.

Nyugat.hu: Ezután Király Gábor hoteljében pihenhetnek a Falco játékosai

Megállapodást kötött a Király Sportcentrum és a Falco KC, eszerint a játékosok mostantól a Király Park Hotelben pihenhetnek. A sportlétesítményt milliárdos állami támogatásból fejleszthette Király Gábor Szombathelyen.

Szegeder.hu: Szeged valamennyi gimnáziuma és számos más intézmény pedagógusai is sztrájkolni fognak hétfőtől

A január 23-án kezdődő országos sztrájkhéthez Szeged valamennyi gimnáziumából, így a Deákból, a Radnótiból, a Tömörkényből, a Ságváriból és az Eötvös József Gimnáziumból is csatlakoztak tanárok. A sztrájkhét azzal zárul majd január 31-én, hogy meghirdetik a szolidaritás napját, amihez csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeteket és az állampolgárokat is – olvasható a Szegeder.hu-n.

Nyitókép: Közmeghallgatás az akkumulátorgyárról Debrecen, 2023. január 20-án. Fotó: Debreciner/Könnyű Hella

Megosztás