vidéki lapszemle

Így függ a NER-től a magyar foci; hozzák nyilvánosságra az akksigyár szerződését

Nyugat.hu: Egy magyar focicsapat sikeréhez három dolog kell: pénz, pénz és egy fideszes klubelnök

Az elmúlt 12 év tehát egészen új világot hozott a magyar labdarúgásban, így a Szombathelyi Haladásnál is. A klubok a pénzbőség miatt egyáltalán nem működnek hatékony, s főként nem megtérülő módon, miközben ugyanemiatt a teljesítménnyel aránytalanul emelkedtek többszörösükre a játékosfizetések és árak. A klubok a támogatások nélkül életképtelenek, kitettek, a siker sok esetben a kapcsolatok függvénye. A Szombathelyi Haladás története megmutatja, hogyan rendezte át a magyar futballt a Fidesz, és hogy miért toporognak egyhelyben a hazai klubok – írja a Nyugat.hu.

Debreciner.hu: Zöld konzultációt indít és a kínaiakkal kötött akkumulátorgyár-szerződés nyilvánosságra hozását követeli az LMP

Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke szerint a CATL-lel kötött szerződés (amelynek szövegét a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. közérdekű adatigénylésre sem adta ki a Debrecinernek) tartalmazhat olyan pontot, amely szerint Debrecennek kötelező biztosítania a gyár számára a folyamatos vízellátást, akkor is, ha valamilyen rendkívüli helyzet miatt választani kell a lakosság és a gyár kiszolgálása között. Az LMP álláspontja szerint a vállalattal kötött szerződéseket nyilvánosságra kell hozni, hogy tudni lehessen minden fontos részletet.

SzabadPécs.hu: Gyurcsány Ferenc: „Nem látok esélyt arra, hogy idő előtt megbukjon az Orbán-kormány”

Kétnapos, kihelyezett frakcióülést tartott a Demokratikus Koalíció Baranyában. A pártelnök a pécsi ANK színháztermében tartott beszédet szerdán este, ahol az egybegyűltek kérdéseire is válaszolt. Gyurcsány Ferenc egy kérdésre reagálva elmondta, hogy szerinte Orbánék valószínűleg kihúzzák 2026-ig. A rendszerváltás óta ugyanis nem volt arra példa, hogy egy kormány lemondjon vagy lemondassák.

Szegeder.hu: Összefeszült a Fidesz és az összefogás az intézménybezárásokról szóló közgyűlésen, de végül megszavazták az előterjesztést

A képviselők megszavazták: bezárnak számos szegedi közintézményt januártól. A szegedi önkormányzatnál nem bocsátanak el senkit sem, és igyekeznek mindenkinek időben kiutalni a fizetését. Viszont többek között a Tiszavirág és a Belvárosi Mozi is bezár január 1-jétől, valamint szénszünetet vezetnek be több intézményben. Ezzel körülbelül 1,5 milliárd forint megtakarítást érhetnek el.

Atádhír.hu: Turizmus a környéken: a nagyok téli álmot alszanak, a kicsik túlélnek

Két sokk is érte a térség turizmusát nemrég: a kormány visszavonta a nagyatádi gyógyfürdő felújítására jóváhagyott 1,2 milliárd forintos támogatást; a város két legnagyobb szállodája pedig bezár ideiglenesen. A kisebb magánszállások egyelőre küzdenek: valaki fával, más napelemmel fűt. Néhányan azt mondták, nem csökkent az érdeklődés náluk, sőt, volt, aki úgy vélte, a magánszállás-kiadás fölívelőben van.

Nyitókép: Balról: Németh Szabolcs korábbi vezetőedző, Homlok Zsolt, Mészöly Géza szakmai vezető és Séllei Árpád 2022. július 1-én a Haladás Sportkomplexumban. (forrás: haladas.hu)

Megosztás