vidéki lapszemle

Mészáros veje lett a Haladás többségi tulajdonosa, pedagógushiány Kecskeméten

Debreciner.hu: Vizsgálja a kormányhivatal az idegméreg-gyanús tiszai szúnyogirtást

A lap június 24-én írta meg egy Facebook-bejegyzés nyomán, hogy Tiszafüred környékén, a tiszavirágzás idején valaki rovarölő idegméreggel, deltametrinnel permetezte a Tiszát. A Debreciner érdeklődtünk a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnál és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnál is, hogy mit lehet tudni az esetről. A napokban kiderült, az ügyben vizsgálat indult, de a Nemzeti Park egyelőre nem észlelt természeti kárt, és védett természeti érték sérüléséről, pusztulásáról sincs tudomásuk.

SzabadPécs.hu: Kamaszoknak építettek Pécsett EU-s pénzből drogrehabilitációs központot, de az államtól egyelőre nem kaptak pénzt a működtetéséhez

Üresen áll Magyarország legújabb, ráadásul kifejezetten kamaszoknak épített drogrehabilitációs központja. A brüsszeli támogatásból, Pécsett felépített drogközpont ugyanis nem tudott megnyitni a tervezett dátumon, mert egyelőre nem kaptak az államtól a működtetéshez forrást. Mindezt Szemelyácz János pszichiáter, a Magyar Addiktológus Társaság elnökének nyilatkozata alapján írta a lap.

Nyugat.hu: Hivatalosan is Homlok Zsolt lett a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosa

„A gazdasági stabilitás és az elkötelezett professzionális szakmai munka feltételeinek folyamatos biztosítása a cél a Szombathelyi Haladásnál, ezért tulajdonosváltásról döntöttek a futball klubot üzemeltető gazdasági társaság minősített többséget biztosító befolyással rendelkező tulajdonosánál, a Haladás Marketing Kft.-nél” – idézte a lap a Klub közleményét. Ennek (ti.: a labdarúgó klubot üzemeltető gazdasági társaságnak) a tulajdonosa 2022. július 1-től Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje, Séllei Árpád pedig továbbra is a Szombathelyi Haladás Kft. ügyvezető igazgatójaként folytatja a munkát.

KecsUP.hu: Pedagógushiány Kecskeméten, nagyon sok oktató hiányzik megyei szinten is

A közoktatás elkeserítő helyzetét mi sem jellemzi jobban, mint a sok pedagógus álláshirdetés – írja a KecsUP.hu. Megnézték ezért a közigazgatás állásportálján a Bács-Kiskun megyében hirdetett közigazgatási álláshirdetéseket. 2022. június 3-án a kozigallas.gov.hu oldalon 206 álláshirdetést találtak. Csak Kecskeméten 37 pedagógus keresnek.

7300.hu: Vízhelyzet: a rendben fizető lakók megnyugodhatnak, a tartozókkal felbonthatják a szerződést

A lap korábban arról írt, hogy a város kilenc társasházában elzárhatják a vizet a felhalmozódott tartozások miatt. Nyolc társasházzal azonban sikerült megegyeznie az önkormányzatnak, így nem fogják szüneteltetni a szolgáltatást. A nem fizetőkön viszont behajtják a tartozásokat – nyilatkozta Polics József polgármester. Mint mondta, egyes tömböknél több tízmilliós tartozás halmozódott fel, sőt, előfordult olyan is, hogy kártyás vízmérővel felszerelt lakásoknál úgy van vizük a lakóknak, hogy közben nem fizetik ennek díját.

Nyitókép: Homlok Zsolt és Séllei Árpád a Szombathelyi Haladás bejelentésén (forrás: haladas.hu)

Megosztás