vidéki lapszemle

Lázár és Márki-Zay békét kötött, aggasztó hírek a kiskunfélegyházi tejüzemből

Debreciner.hu: Tele van hajdú-bihari Fidesz-közeli szervezetekkel a Városi Civil Alap támogatási listája

Közel 273 millió forintot osztottak ki a megyében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül a Városi Civil Alap program keretében. A pénzből olyan szervezet is kapott, amelynek az elnöke korábban fideszes politikusok portréit készíttette el és akasztotta ki egy középületben. Lakosságarányosan Nyíradonyban osztották ki a legtöbb pénzt. Tasó László városa mellett Debrecenben és Hajdúböszörményben is több szervezet kapcsán mutatható ki valamilyen kormánypárti kötődés – írja a Debreciner.

SzabadPécs.hu: Petíciót indított a beteg gyerekét egyedül nevelő volt uránbányász, hogy a GYOD egészét megkaphassa az is, akiknek van más jövedelme is

GYOD, vagyis Gyermekek Otthongondozási Díja. Összege idén 180 ezer forint. Egy volt pécsi uránbányásznak a közelmúltban hunyt el a felesége, így egyedül gondoskodik súlyosan beteg, 0-24 óra ellátást igénylő 32 éves fiáról. A család azonban a szabályok szerint már nem kaphatja meg az otthongondozási díj egy jelentős részét, mert a férfinak van rendszeres jövedelme. Csató Imre ezért petíciót indított, hogy a jövőben az otthongondozási díj egészét megkaphassa az, akiknek van más jövedelme is.

Nyugat.hu: Bezárt Hende Csaba szombathelyi, belvárosi irodája

Eltűntek a feliratok Hende Csaba szombathelyi belvárosi irodájából, és kívülről úgy tűnik, be is zárt az iroda. Ami azért érdekes, mert Hende Csaba nyerte a választást a vasi 1-es körzetben, vagyis Szombathelyen és környékén, így ő maradt az országgyűlési képviselő, mandátuma 2026-ig szól. A Nyugat.hu érdeklődött Hende Csabánál, miért zárták be az irodát, és hol lesz az új szombathelyi irodája, de egyelőre nem kaptak választ.

Kecsup.hu: Aggasztó hírek a kiskunfélegyházi tejüzemből, leállt a termelés

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint leállt a termelés a Félegyházi Tej Kft. Csongrádi úti telephelyén – írja a KecsUP.hu. Beszállítók, boltosok, dolgozók is arról beszélnek, hogy nagy a baj, és attól tartanak, meg is szűnhet cég. Hogy mi lesz az 58 munkavállalóval, egyelőre nem tudni. A Félegyházi Tej Kft. 2021-ben 500 millió forintnyi kormányzati támogatást kapott.

Szegeder.hu: Márki-Zay Péter és Lázár János a puskaporos hangulatnak vetne véget találkozójukkal, négy dologban egyeztek meg

Lázár János – miután megnyerte a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókerületben a csatát Márki-Zay Péter ellen, aki egyben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje volt – munkamegbeszélést kezdeményezett a vásárhelyi polgármesterrel, aki elfogadta a meghívást. A tárgyalás után Márki-Zay Péter elmondta, három ügyet találtak Lázárral, amelyet tovább tudnak vinni: az ipari park fejlesztése, a 117 kilométernyi kerékpárút és mezőgazdasági úthálózat-projekt, valamint az iskolák energetikai felújítása.

Nyitókép: Lázár János és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója. Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás