vidéki lapszemle

Ismét elvitették a Kétfarkúak buszváróját Pécsett, felfüggesztett egy párttagot a Momentum Kecskeméten

SzabadPécs.hu: Kutyaidőben, szombaton délelőtt szállította el a Biokom az Ágoston térről a kétfarkús buszvárót

Néhány hétig állt csupán az a kétfarkús buszváró a pécsi Ágoston téren, amit tavaly év végén állítottak fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt baranyai aktivistái – írja a Szabad Pécs. Erre a buszváróra sem kért előzetesen engedélyt a párt, ugyanakkor abban bíztak, hogy a buszváró maradhat ott, ahonnan már egyszer, évekkel korábban, még a fideszes városvezetés idején egy ugyanilyet elszállítottak. Most az ellenzéki városvezetés is ugyanezt tette, ráadásul éppen akkor, amikor erősen havazott.

Debreciner.hu: Közel 7 milliárd forintért építtet 40 szobás wellnesshotelt Nyíradonyban a Tasó Lászlóhoz köthető egyesület. Honnan a pénz?

A Fidesz országgyűlési képviselője, Tasó László által alapított egyesület évek óta jelentős állami támogatásokban részesül. Vélhetően most is arra számítanak több milliárdos nagyságrendben, hiszen egy 5,4 milliárdos látogatóközpont kivitelezését jelentették be. Hogy a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesületnek pontosan miből futja erre, még nem tudni. A legutóbbi, 2020-as pénzügyi beszámolója szerint -141 millió forintos adózott eredménnyel zárták a 2020-as évet.

Kapost.hu: Vesztegetés a gépjármű-vizsgaállomáson: három év után már konkrét személyeket gyanúsít a nyomozó ügyészség

Két éve jelent meg az Átlátszón egy cikk arról, hogy a kaposvári vizsgaállomáson szabályos korrupciós láncot működtettek, hogy ne kelljen hetekig-hónapokig várni egy külföldről behozott gépkocsi forgalomba helyezésére. Húsz-harmincezer forintért soron kívüli, „expressz” engedélyt lehetett kapni. Az ügyben nyomozás indult. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség most a Kapost.hu megkeresésére elmondta, eddig „két személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg”.

Nyugat.hu: Orbán egy fél nyugdíjnyi értékű csizmában tapossa a sarat

A Csongrád-Csanád megye nyugati határán fekvő Öttömösön vett részt egy disznóvágáson Orbán Viktor. Az eseményről megosztott videók és képek alapján állítja a Klubrádió, hogy a miniszterelnök egy 65 ezer forintos csizmában volt a helyszínen – írja a Nyugat.hu.

Kecsup.hu: Maradhat az ellenzéki közgyűlési frakcióban Vancsura István

Többek között nyilvános kijelentései és „etikai vétségei” miatt a Momentum felfüggesztette Vancsura István kecskeméti ellenzéki képviselő párttagságát. A felfüggesztés azonban a frakciótagságot nem érinti – tudta meg a lap. Vancsura István azt nyilatkozta, nem akar és nem tud a Momentumnak a tagja maradni, és közölte, hamarosan sajtótájékoztatón tárja fel a bizonyítékait arról, hogy miért vállalhatatlan jelölt az előválasztást megnyerő Bodrozsán Alexandra.

Nyitókép: Amikor még a helyén állt a pécsi buszváró (forrás: rtl.hu)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás